Χωρίς διακοπή συνεχίζεται το εντυπωσιακό και απρόβλεπτο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1, το οποίο το προσεχές σαββατοκύριακο φιλοξενείται στην πίστα Yeongam της Κορέας (12-14/10).

Και για να λέμε τα πράγματα όπως είναι δεν θα μπορούσε το γκραν πρι της Κορέας να πραγματοποιηθεί σε καλύτερη χρονική στιγμή, δεδομένου ότι απομένουν πέντε γκραν πρι για να πέσει η αυλαία του πρωταθλήματος, με τους Αλόνσο και Φέτελ να… κονταροχτυπιούνται για την κορυφή, έχοντας μόλις τέσσερις βαθμούς διαφορά.

Βαθμολογία πιλότων:

1. Αλόνσο, 194
2. Φέτελ, 190
3. Ραϊκόνεν, 157
4. Χάμιλτον, 152

Ο Φέτελ θα ταξιδέψει στην Κορέα, έχοντας δύο σερί νίκες σε Σιγκαπούρη και Ιαπωνία, ενώ ο Φερνάντο Αλόνσο θέλει να αφήσει πίσω του με το άτυχο συμβάν στην εκκίνηση της Σουζούκα, όταν και εγκατέλειψε, εξαιτίας του ατυχήματος που είχε με τον Κίμι Ραϊκόνεν.

Η πίστα σε αριθμούς…

Οι πιλότοι θα τρέξουν για τρίτη χρονιά στην πίστα της Κορέας, η οποία θα υποδεχτεί το 16ο γκραν πρι της σεζόν. Η πίστα αποτελείται από 18 στροφές, ενώ ο πιλότος που θα αναδειχθεί μετά την ολοκλήρωση 55 γύρων.

Το «Yeongam» μοιάζει να είναι μια πίστα χωρισμένη στα δύο με το ένα μέρος να αποτελείται από πολλές στροφές και το άλλο από τρεις ευθείες. Μάλιστα, η κορεάτικη πίστα έχει τη μεγαλύτερη ευθεία του πρωταθλήματος (1.2 χιλιόμετρα).

Συνολικά τα μονοθέσια θα διανύσουν 309.155 χιλιόμετρα, με το μήκος της πίστας να είναι 5.621. Στην πίστα της Κορέας, οι πιλότοι θα γυρίζουν με αντίστροφη φορά από τους δείκτες του ρολογιού.

Μετά την ανακοίνωσης της FIA οι πιλότοι θα έχουν στη διάθεσή τους μόνο μία ζώνη ενεργοποίησης του συστήματος των κινούμενων αεροτομών DRS. Σχετικά με τις επιλογές της Pirelli οι ομάδες θα τρέξουν με τη μαλακή και την πολύ μαλακή γόμα.

Οι Φερνάντο Αλόνσο (2010) και Σεμπάστιαν Φέτελ (2011) είναι οι δύο πιλότοι που έχουν ανέβει στο πρώτο σκαλί της Κορέας.

Πηγή: sport-fm.gr