Ο αστέρας του MotoGP, Valentino Rossi δοκίμασε για δεύτερη φορά την τύχη του σε αγώνα αντοχής του Blancpain Endurance Series, αυτή τη φορά στην πίστα του Nurburgring.

Με το νούμερο 46 στη Ferrari 458 Italia της ομάδας Kessel Racing ο Rossi οδήγησε την πρώτη ώρα του αγώνα. Στη συνέχεια έδωσε τη σκυτάλη στον Alessio ‘Uccio’ Salucci, τον αχώριστο φίλο του από τότε που ξεκίνησε τους αγώνες μέχρι σήμερα και μετά στον Andrea Ceccato που έφερε το αυτοκίνητο στον τερματισμό.

Το τρίο τελικά κατέλαβε την 19η θέση στη γενική κατάταξη, σε σύνολο 35 αυτοκινήτων που είδαν την καρό σημαία, ένα γύρο πίσω από τους νικητές του αγώνα, Marc Goossens, Xavier Maassen και Marc Hennerici, με Porsche 997 GT3 R. Όμως τερμάτισαν στην 9η θέση στην κατηγορία Pro-Am στην οποία και συμμετείχαν.

«Το ευχαριστήθηκα πολύ» δήλωσε ο Rossi, λίγο αφότου βγήκε από το αυτοκίνητο. «Αποφασίσαμε να οδηγήσω εγώ την πρώτη ώρα και τα πήγα αρκετά καλά. Ο ρυθμός ήταν γρήγορος αλλά δυστυχώς το αυτοκίνητο ασφαλείας που βγήκε στην πίστα μας «υποχρέωσε» σε αλλαγή οδηγού λίγο νωρίτερα απ’ ότι υπολογίζαμε».

Ήταν η δεύτερη συμμετοχή του Rossi στο θεσμό και η τελευταία για φέτος καθώς η ημερομηνία του έκτου και τελευταίου αγώνα της χρονιάς συμπίπτει με τον αγώνα MotoGP στην Ιαπωνία. Ωστόσο ο ίδιος ελπίζει να επιστρέψει το 2013.

«Θα προσπαθήσουμε να οργανώσουμε κάτι για την επόμενη χρονιά. Έχω ακόμη κάποια σημεία που πρέπει να βελτιώσω στην οδήγησή μου και χρειάζομαι περισσότερο χρόνο και χιλιόμετρα με το αυτοκίνητο» δήλωσε ο Rossi.

Ο Rossi και ο Uccio είχαν καταταχθεί στην 8η θέση στην κατηγορία τους και 18οι στη γενική, στον πρώτο τους αγώνα στο θεσμό, τον Απρίλιο στη Monza.