H Ferrari προγραμματίζει να πραγματοποιήσει τη μεγαλύτερη συγκέντρωση μοντέλων της, έχοντας ήδη συγκεντρώσει περισσότερα από 1.000 αυτοκίνητα.

Ο πρωταρχικός στόχος της Ferrari φαίνεται πως είναι η επίτευξη ενός νέου ρεκόρ Guinness, με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση αυτοκινήτων με σήμα το αλογάκι που έχει γίνει ποτέ. Ως ημερομηνία έχει οριστεί η 15η Σεπτεμβρίου, ενώ ο χώρος θα είναι η πίστα του Silverstone, στην Αγγλία.

Για το event με την ονομασία Ferrari Racing Days έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή 1.000 ιδιοκτήτες Ferrari, αριθμός που ξεπερνάει κάθε προηγούμενο. Η εκδήλωση, διάρκειας δύο ημερών, αναμένεται να συγκεντρώσει μεγάλο αριθμό επισκεπτών, που θα έχουν την ευκαιρία να δουν παλιές και νέες Ferrari να «αγωνίζονται» στη θρυλική πίστα.

Για την ιστορία, το αρχικό ρεκόρ συγκέντρωσης αυτοκινήτων Ferrari έγινε πριν από πέντε χρόνια, όπου σε μία παρόμοια εκδήλωση παρευρέθησαν 385 αυτοκίνητα. Αργότερα αυτό καταρρίφθηκε από μία παρέλαση 490 Ferrari. Η ιταλική εταιρία, πάντως, ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει σε αγαθοεργίες το ποσό των 6 ευρώ για κάθε αυτοκίνητο που θα λάβει μέρος. Συγκεκριμένα θα στηρίξει το έργο της ΒΕΝ, που βοηθά τους εργαζόμενους της αγγλικής αυτοκινητοβιομηχανίας που έχουν ανάγκη.

Πηγή: autotriti.gr