Για το Nicky Hayden ο αγώνας στη Laguna Seca έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς πέρα από το δικό του κοινό, φίλοι και οικογένεια είναι παρόντες. Αναλόγως ιδιαίτερη είναι και η εμφάνιση που φροντίζει να έχει ο ίδιος ή η μοτοσυκλέτα του.

Ο φετινός αγώνας στη Laguna Seca ήταν ακόμη πιο σημαντικός για το συμπαθή οδηγό της Ducati καθώς επισημοποιήθηκε η συμμετοχή του στην εργοστασιακή ομάδα και για το 2013.

Γνωρίζοντας την εξέλιξη αυτή και ενώ οι υπόλοιποι οδηγοί βρίσκονται είτε σε τροχιά αναζήτησης ομάδας, ανανέωσης συμβολαίου είτε και απομάκρυνσης από τα MotoGP, ο Nicky Hayden γιόρτασε την παραμονή του τόσο στο θεσμό όσο και στη Ducati με κάτι εντελώς «αμερικάνικο».

Σχεδίασε το κράνος έτσι ώστε να μοιάζει ανοιχτό και να αποτυπώνεται το πρόσωπό του, ως άλλος Peter Fonda στο Easy Rider, 43 χρόνια μετά. Γιατί πλέον ο Nicky Hayden είναι Easy Rider, ανέμελος για το υπόλοιπο της χρονιάς και για το 2013.

Πάντα μαχητής και αποτελεσματικός πάντως, στον εν λόγω αγώνα ήταν 6ος και πρώτος μεταξύ των οδηγών της Ducati για μία ακόμη φορά.