Την κορυφαία αυτή καινοτομία αναμένεται να παρουσιάσει η Ford και στην ευρωπαϊκή αγορά με την έλευση του νέου Mondeo, η οποία είναι προγραμματισμένη για το επόμενο έτος.

Με τον τρόπο αυτό η Ford θα γίνει η πρώτη κατασκευάστρια εταιρεία που θα προσφέρει την εν λόγω τεχνολογία σε οχήματα ευρείας παραγωγής. Οι αερόσακοι θα είναι τοποθετημένοι στις πίσω ζώνες, και υπολογίζεται ότι θα μειώνουν κατά μεγάλο ποσοστό τις καταπονήσεις σε θώρακα, κεφάλι και λαιμό, γεγονός που θα προκύπτει από τη διευθέτηση των δυνάμεων σε επιφάνεια μεγαλύτερη από μια απλή ζώνη, κατά 5 φορές! Η διαδικασία θα ολοκληρώνεται σε 40 χιλιοστά του δευτερολέπτου, ενώ το σύστημα θα αποτελεί επιπλέον εξοπλισμό στο Mondeo, με την τιμή όμως να μην έχει ανακοινωθεί ακόμη.

Το νέο Mondeo θα παρουσιαστεί στο Παρίσι το Σεπτέμβριο, ενώ η διάθεση του στην Ευρωπαϊκή αγορά θα γίνει μεταξύ Μαϊου και Ιουνίου του 2013. Τέλος, πρέπει να σημειώσουμε ότι το σύστημα εξελίχθηκε σε συνεργασία με την αμερικανική Key Safety Systems (KSS), και ήδη διατίθεται στην Αμερική στο μοντέλο Explorer ήδη από το 2010.

Πηγή: autotriti.gr

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.