Ο Κώστας Μητσάκης έβαλε πλώρη για το νέο του εγχείρημα, το «Γύρο του Κόσμου Νότια» σε 80 ημέρες, με μια μικρή καθυστέρηση που οφείλεται στην έκδοση της βίζας για το Σουδάν που δεν βγήκε στην ώρα της.

Με τη μοτοσυκλέτα του, τον εξοπλισμό του και την εμπειρία του από ανάλογα ταξίδια, σχεδίασε τη νέα του εξόρμηση με γνώμονα την παραμονή στο νότιο ημισφαίριο για το σύνολο της διαδρομής των 21.500 χιλιομέτρων.

Το newsbeast.gr θα παρακολουθεί από κοντά το ταξίδι του με καθημερινές σχεδόν ανταποκρίσεις, ή λιγότερο συχνές όταν δεν το επιτρέπει η υποδομή της επικοινωνίας. Το πλοίο από τον Πειραιά θα τον οδηγήσει στη Χίο και από εκεί με το πέρασμα στην Τουρκία ξεκινά ουσιαστικά το χερσαίο τμήμα της διαδρομής.

Η συνέχεια περιλαμβάνει το πέρασμα στην αφρικανική ήπειρο την οποία θα διασχίσει από βορρά ως τον νότο. Από τη Νότια Αφρική θα πετάξει μέχρι τη Νότιο Αμερική όπου ξεκινά η δεύτερη φάση του ταξιδιού.

Σε αυτή θα διασχίσει επτά χώρες κάποιες από τις οποίες επισκέπτεται για πρώτη φορά, παρά τους «Γύρους» που έχει κάνει ανά τον πλανήτη με διαφορετικές κάθε φορά κατευθύνσεις.

Εμείς τι άλλο να ευχηθούμε από την πιο ασυνήθιστη ταξιδιωτική ευχή, για τον Κώστα Μητσάκη: «Καλό Γύρο του Κόσμου»…