Ο Μπιορν Χαρμς είναι τεχνικός υπολογιστών και προ διετίας αγόρασε μια C6 Corvette μοντέλο του 2006.

Ως «ανήσυχος» κομπιουτεράς ο Ολλανδός, αποφάσισε να πειραματιστεί μετατρέποντας το σπορ όχημα σε ένα πραγματικών διαστάσεων τηλεκατευθυνόμενο! Αυτό ήταν άλλωστε το παιδικό του όνειρο, το οποίο γιγαντώθηκε παρακολουθώντας φανατικά το σίκουελ «Back To The Future» με την θρυλική DeLorean που ταξίδευε στο χρόνο.

Στον Χαρμς πήρε έναν χρόνο να σχεδιάσει το τηλεκοντρόλ, να κάνει τις απαραίτητες μετατροπές στην Corvette και να υποβάλλει σε εξαντλητικές δοκιμές το σύστημα, ώστε να διασφαλίσει την ασφαλή λειτουργία του.

corvette1

Το συνολικό κόστος δεν ξεπέρασε τα 3.500 ευρώ, ποσό λογικό με βάση τα δεδομένα. Με το τηλεχειριστήριο που κατασκεύασε ο Χαρμς ελέγχει το τιμόνι, το γκάζι, τα φρένα και τις ταχύτητες. Έχει ενσωματώσει μάλιστα και ένα σύστημα ασφαλείας, ώστε σε περίπτωση που το όχημα απομακρυνθεί από το φάσμα λειτουργίας του τηλεχειριστηρίου, να ακινητοποιείται αυτόματα.

Ο 34χρονος χρησιμοποιεί την Corvette σε καθημερινή βάση, είτε οδηγώντας ο ίδιος είτε ελέγχοντάς την από τη θέση του συνοδηγού.

Κι όταν βρίσκεται σε ελεγχόμενο περιβάλλον, όπως για παράδειγμα ένα άδειο πάρκινγκ, διασκεδάζει σα μικρό παιδί που υποβάλλει σε δοκιμασίες το τηλεκατευθυνόμενο αυτοκινητάκι του.

Όπως και να το κάνουμε δεν είναι και το πλέον σύνηθες να βλέπεις μια πραγματική Corvette χωρίς οδηγό να κάνει «ντόνατς».

Για όσους ενδιαφέρονται πάντως ο Χαρμς σκέφτεται σοβαρά να πουλήσει το πατενταρισμένο αυτοκίνητο, ώστε να ξεκινήσει ένα νέο project. Το ποσό, δεν το γνωρίζουμε. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι έχει ξοδέψει συνολικά 30.000 ευρώ για την αγορά και την μετατροπή της «Vete».