Πρόκειται για την έκδοση του i-MiEV που θα τα βάλει με τα «θηρία» στην ανάβαση του Pikes Peak! Το μοντέλο θα είναι φυσικά ηλεκτροκίνητο, τετρακίνητο με απόδοση στους 326 ίππους.

Πριν από την ανάβαση στο Pikes Peak των ΗΠΑ, η Mitsubishi ανακοινώνει ότι θα λάβει μέρος με μια ειδική έκδοση του i-MiEV, και παρουσιάζει την πρώτη του φωτογραφία.

Ανασύροντας μνήμες από τα Evolution που γνωρίζουμε καλά, η εταιρεία χρησιμοποιεί αυτό τον χαρακτηρισμό και για αυτό το μοντέλο που ονομάζεται Mitsubishi i-MiEV «Evolution», και βασίζεται στο μικρό ηλεκτροκίνητο όχημα παραγωγής.

Τουλάχιστον έτσι αναφέρει η ιαπωνική εταιρεία, όμως το ειδικά τροποποιημένο i-MiEV, χρησιμοποιεί σωληνωτό πλαίσιο και τρεις ηλεκτροκινητήρες.

Έναν εμπρός και δύο πίσω, που το καθιστούν τετρακίνητο και εκτοξεύουν τη συνολική του απόδοση στους 326 ίππους. Το μοντέλο θα οδηγήσει ο Hiroshi Masuoka που στο παρελθόν έχει κερδίσει τον αγώνα του Rally Dakar.

Πηγή: autotriti.gr

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.