Με καύσωνα και 37 βαθμούς Κελσίου άνοιξε η αυλαία του παγκοσμίου πρωταθλήματος Enduro για το 2012 με το Grand Prix Maxxis of Chile. Οι 150 οδηγοί που πέρασαν από τη ράμπα της εκκίνησης χρονομετρήθηκαν στην πρώτη, κατατακτήρια ειδική διαδρομή της χρονιάς, το KTM Special Test.

Η Ειδική της Παρασκευής, το Super Test, όπως ονομάζεται στήθηκε με τεχνητά και φυσικά εμπόδια κοντά στο κέντρο το αγώνα, στην Talca της Χιλής.

Πολύ γρήγορη και θεαματική, σχημάτιζε ένα ‘8άρι’ με την τεχνητή γέφυρα, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους οδηγούς να συναγωνίζονται ανά δύο. Η ελίτ του παγκόσμιου enduro, προσέφεραν θέαμα στις χιλιάδες των θεατών που κατέκλυσαν το στάδιο.

Μετά από 3 ώρες που διήρκησε η χρονομέτρηση, ήταν τελικά ο Rodrig THAIN (F – HM Honda) εκείνος που σταμάτησε νωρίτερα το χρονόμετρο. Με χρόνο 1’20’’47 άφησε στη δεύτερη θέση τον Christophe NAMBOTIN (F – KTM), μόλις για 1 δέκατο του δευτερολέπτου (1’20’’57) και τον πρωταθλητή Johnny AUBERT (F – KTM) τρίτο με 1’20’’74.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στις 4 κατηγορίες του WEC (World Enduro Championship), την ειδική κέρδισαν 4 Γάλλοι οδηγοί, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού.

Ο THAIN στην E1, ο AUBERT στην E2, ο NAMBOTIN στην E3 και ο Mathias BELLINO (F – Husaberg)
στην Junior.

Ο διήμερος αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη και ολοκληρώνεται την Κυριακή μετά από δύο ημέρες που περιλαμβάνουν από 9 ειδικές διαδρομές και 240 χιλιόμετρα διαδρομών για κάθε ημέρα.