Είστε φορτωμένοι με πράγματα τα οποία θέλετε να τοποθετήσετε στο πορτ-παγκάζ του αυτοκινήτου σας. Δυστυχώς βέβαια, για να το ανοίξετε, πρέπει να ελευθερώσετε τα χέρια σας, αφήνοντας κάτω ό,τι κρατάτε. Ωστόσο, ορισμένες φορές αυτό δεν είναι πρακτικό είτε επειδή κρατάτε κάτι ευαίσθητο, είτε επειδή το έδαφος είναι ένας λασπωμένος δρόμος.

Στις περιπτώσεις αυτές, πώς θα σας φαινόταν, ο χώρος αποθήκευσης να ανοίγει αυτόματα με μια κίνηση του… ποδιού;

Αυτή ακριβώς τη δυνατότητα προσφέρει μια νέα τεχνολογία που διαθέτει το Ford Kuga. Οι σχεδιαστές χρησιμοποίησαν στην πραγματικότητα μια γνωστή τεχνολογία που επιτρέπει το άνοιγμα των θυρών χωρίς κλειδί, την οποία και ενσωμάτωσαν στο πορτ-παγκάζ.

Η τεχνολογία αυτή, βασίζεται σε μια μικρή κάρτα με ενσωματωμένο τσιπ η οποία «επικοινωνεί» με το αυτοκίνητο και όταν βρεθεί κοντά του δίνει εντολή να ξεκλειδωθούν οι πόρτες. Στην περίπτωση βέβαια του πορτ-παγκάζ, απαιτείται επιπλέον ένα μικρό πέρασμα με το πόδι κάτω από την πίσω θύρα.

Μάλιστα, οι άνθρωποι της Ford υποστηρίζουν ότι οι δοκιμές 6 μηνών με τη συμμετοχή εθελοντών, που πραγματοποίησαν, καθιστούν το σύστημα ιδιαίτερα έξυπνο και ικανό να ξεχωρίζει το ανθρώπινο πόδι από οτιδήποτε άλλο μπορεί να περάσει κάτω από το σημείο αυτό, όπως λχ. κάποιο ζώο!

Η τεχνολογία ήταν διαθέσιμη για το Ford Escape, που διατίθεται στις ΗΠΑ από την προηγούμενη χρονιά ενώ πλέον θα μπορούν να επωφεληθούν από αυτή και οι ευρωπαίοι οδηγοί του Kuga.

Το βίντεο που ακολουθεί δείχνει τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος…