Η κατάκτηση της κορυφαίας ταχύτητας για αυτοκίνητο παραγωγής, είναι μια συνεχής προσπάθεια από όλες τις εταιρίες κατασκευής supercars. Εκτός από την κομψότητα, την πολυτέλεια και το απαράμιλλο στιλ, όλα τα εργοστάσια ψάχνουν και το γκάζι. Το μέγιστο, το απόλυτο γκάζι…

Η εταιρία που πλέον μπορεί να καμαρώνει για το ρεκόρ ταχύτητας σε αυτοκίνητο παραγωγής, είναι η Koenigsegg. Οι Σουηδοί έσπασαν το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ, που ανήκε σε μια Hennessey Venom GT το 2014, η οποία με τη σειρά της είχε προσπεράσει μια Bugatti Veyron Super Sport, από το μακρινό 2010. Η Agera RS έγραψε μέση ταχύτητα σε δύο διαδρομές 447,24 χλμ/ώρα, ενώ οι Αμερικανοί είχαν φτάσει στα 435,31 χλμ/ώρα, ενώ οι Γάλλοι στα 430,98 χλμ/ώρα.

Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι η Agera RS άγγιξε και τα 457,93 χλμ/ώρα στη δεύτερη προσπάθεια, με τον δοκιμαστή οδηγό της Koenigsegg, Νίκλας Λίλια, να νιώθει την απόλυτη αδρεναλίνη. Όπως αναφέρει το Top Gear, το ρεκόρ έσπασε στον αυτοκινητόδρομο 160, έξω από το Λας Βέγκας, στην έρημο της Νεβάδα.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο: