Η Ford της Αμερικής προχώρησε στη… μεταμόρφωση του Ford Fusion 2013, σε αγωνιστικό όχημα NASCAR, κρατώντας σχεδόν όλα τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου παραγωγής.

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ παρουσιάστηκε το Ford Fusion 2013 με την περιβολή ενός NASCAR οχήματος επιμελημένη από την ίδια τη Ford της Αμερικής. Μπορεί να μοιάζει με το αυτοκίνητο παραγωγής, αλλά σίγουρα έχουν τροποποιηθεί αρκετά σημεία, ώστε να ακολουθεί τους κανόνες του NASCAR.

Ωστόσο, η Ford είδε το Fusion 2013 Nascar Edition σαν μια ευκαιρία για να προωθήσει το νέο sedan μοντέλο που θα δούμε και στην Ευρώπη ως Ford Mondeo.

Η Ford και η σχεδιαστική της ομάδα πήρε τις κατευθύνσεις που έπρεπε από τον Nicoghosian (Design Manager για ειδικά οχήματα της Ford), ώστε το μοντέλο παραγωγής να κρατήσει τη σχεδιαστική φιλοσοφία της εταιρείας, αλλά ταυτόχρονα να διαθέτει και αγωνιστικό ύφος.

Αυτό το κατάφεραν, κρατώντας φυσικά τις αναλογίες του αυτοκινήτου, αρκετές σχεδιαστικές πινελιές καθώς και την εμπρόσθια γρίλια του Fusion 2013.

Το αγωνιστικό Ford Fusion 2013 θα κάνει το ντεμπούτο του το Φεβρουάριο του επόμενου χρόνου, στο Daytona 500.

Πηγή: autotriti.gr