Επιβεβαιώθηκαν οι φήμες των προηγούμενων εβδομάδων για το ενδεχόμενο επιστροφής του Kimi Raikkonen στη Formula, με την ομάδα της Williams.

Aκουγόταν για αρκετό καιρό, πλην όμως τώρα οι φήμες για την πιθανότητα επιστροφής του παγκόσμιου πρωταθλητή του 2007 Kimi Raikkonen επιβεβαιώνονται, καθώς ανώτατο στέλεχος της Williams παραδέχθηκε τις συζητήσεις της βρετανικής ομάδας μαζί του.

Βέβαια, δεν είναι ακόμη οριστικό, ωστόσο το ενδεχόμενο να συμβεί αυτό είναι πλέον ισχυρό: O παγκόσμιος πρωταθλητής του 2007 με τη Ferrari, που σταμάτησε να αγωνίζεται στη Formula μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου του 2009, δε φαίνεται να είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος με τη σταδιοδρομία του από εκεί και έπειτα. Αφού δοκίμασε την τύχη του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ με τα αυτοκίνητα της Citroen, βρέθηκε να αγωνίζεται στη σειρά NASCAR, η οποία μάλλον δεν του αρέσει.

Ο ιδιόρρυθμος Φινλανδός φαίνεται πως θέλει να επιστρέψει στη Formula 1 το 2012, προφανώς για να αποδείξει πως εξακολουθεί να είναι κορυφαίος, όντας δύο χρόνια μακριά από το δρόμο των επιτυχιών.

Αν αυτό συμβεί, του χρόνου θα έχουμε στα Grand Prix έξι παγκόσμιους πρωταθλητές: Vettel, Button, Ηamilton, Raikkonen, Alonso, Schumacher. Για την ακρίβεια, δε θα λείπει κανείς από όσους κατέκτησαν τον τίτλο των οδηγών από το 2000 και έπειτα. Aυτό δεν έχει ξανασυμβεί στα χρονικά της Formula 1, αφού μέχρι τώρα οι παρόντες πρωταθλητές ήταν πέντε (πέρισυ με Vettel, Button, Ηamilton, Alonso, Schumacher και το 1968 -στις αρχές μόνο- με Clark, Hulme, Brabham, Hill, Surtees).

Πηγή: 4troxoi.gr