Η Hyundai κατέκτησε την τρίτη θέση μεταξύ όλων των εμπορικών σημάτων στην Μελέτη Αρχικής Ποιότητας (Initial Quality Study) της JD Power για το 2016 στις ΗΠΑ και τη δεύτερη μεταξύ των non-premium αυτοκινητοβιομηχανιών. Επιπλέον, η J.D. Power απένειμε τις υψηλότερες διακρίσεις αρχικής ποιότητας στο Accent στην κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων και στο Azera στη μεγάλη κατηγορία αυτοκινήτων.

Η μελέτη IQS, στο 30ο έτος της, λειτουργεί ως σημείο αναφοράς του κλάδου για την ποιότητα των νέων οχημάτων που μετράται εντός των πρώτων 90 ημερών ιδιοκτησίας του οχήματος. Σύμφωνα με τη μελέτη, ιδιοκτήτες των Accent και Azera ανέφεραν λιγότερα προβλήματα με τα οχήματά τους από οποιοδήποτε άλλο μικρό ή μεγάλο αυτοκίνητο, αντίστοιχα.

«Και τα δύο μικρά και μεγάλα αυτοκίνητα είναι δημοφιλή οχήματα και εξαιρετικά σημαντικά για εμάς. Στην πραγματικότητα, οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες ανταγωνίζονται σε αυτές τις κατηγορίες οχημάτων. Ως αποτέλεσμα οι καταναλωτές να επιλέγουν ανάμεσα από πολλές και διαφορετικές προτάσεις», δήλωσε ο κ. Mircea Gradu, στέλεχος της Hyundai Motor America.

Συνολικά, έξι μοντέλα της Hyundai κατατάσσονται στην πρώτη τριάδα στις κατηγορίες τους. Επιπροσθέτως των βραβείων για τα Accent και Azera, τα Tucson (δεύτερη θέση), Veloster (τρίτη), Elantra (τρίτη) και Genesis (τρίτη) απέσπασαν σημαντικές διακρίσεις στις κατηγορίες τους. Η Hyundai απέσπασε συνολική βαθμολογία 92 προβλημάτων ανά 100 οχήματα, 13 λιγότερα προβλήματα από ό, τι ο μέσος όρος του κλάδου και 3 λιγότερα προβλήματα από πέρυσι.

Η μελέτη IQS του 2016 βασίζεται στις απαντήσεις περισσοτέρων από 80.000 αγοραστών και μισθωτών νέων οχημάτων του έτους 2016 και αφορά στις πρώτες 90 ημέρες που βρίσκονται στην ιδιοκτησία τους. Η μελέτη χρησιμοποιεί ένα ερωτηματολόγιο 233 ερωτήσεων σχεδιασμένο για να παρέχει στους κατασκευαστές πληροφορίες που θα διευκολύνουν τον εντοπισμό των προβλημάτων και τη βελτίωση του προϊόντος.

Hyundai2

Νίκος Τσάδαρης

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.