Εν αναμονή της εκδίκασης της υπόθεση της Φεράρι για την υπόθεση της εναλλαγής θέσεων του Felipe Massa με τον Fernando Alonso στο GP Γερμανίας, οι απόψεις διίστανται σχετικά με τις κατηγορίες που βαραίνουν την σκουντερία.

Συγκεκριμένα, ο αγωνιστικός διευθυντής της Scuderia, Stefano Domenicali, επέμεινε ότι απλώς ενημέρωσε τον F. Massa ότι ο F. Alonso ήταν ταχύτερος, αλλά ο αγωνιστικός διευθυντής της RBR, Christian Horner, μίλησε για «αλλοίωση αποτελέσματος», ενώ ο τεχνικός διευθυντής της Lotus, Mike Gascoyne, είπε ότι «…οι θεατές εξαπατήθηκαν».

Ωστόσο, δύο ισχυροί άνδρες του σπορ, ο πρώην οδηγός της Ferrari Michael Schumacher και ο εμπορικός διευθυντής της F1, Bernie Ecclestone, τάχθηκαν υπέρ των επιλογών της Scuderia. «Συμφωνώ με όσους έχουν αυτή την εντύπωση. Αναγκάζουμε τους ανθρώπους να την αποκαλούν ομάδα», είπε ο 78χρονος, Bernie Ecclestone.

Από την πλευρά του, ο Michael Schumacher πήρε το μέρος της Ferrari, συγκεκριμένα ο Γερμανός δήλωσε, «Μου έχει ασκηθεί κριτική στο παρελθόν ακριβώς για τον ίδιο λόγο. Πρέπει να πω ότι καταλαβαίνω 100 τοις εκατό την κατάσταση και θα έκανα ακριβώς το ίδιο στη θέση τους. Στο τέλος της ημέρας, για ποιο λόγο είμαστε εδώ; Για να διεκδικούμε το πρωτάθλημα. Μόνο ένας οδηγός μπορεί να το κερδίσει. Αν στο τέλος της χρονιάς χάσεις το πρωτάθλημα για επτά βαθμούς, θα ρωτήσεις τον εαυτό σου, τους θεατές, τους δημοσιογράφους, γιατί δεν έκανες κάτι τέτοιο;

Αν ανατρέξετε σε άλλες χρονιές, άλλες ομάδες και άλλες περιστάσεις, στο τέλος της χρονιάς υπάρχουν ξεκάθαρες εντολές και όλοι τις αποδέχονται. Αν συμβεί νωρίτερα ποια είναι η διαφορά; Συμφωνώ με ό, τι συμβαίνει. Πρέπει να το κάνεις με έναν τρόπο σχετικά καλό και όχι εμφανή αλλά ο στόχος είναι ένας: Η κατάκτηση του τίτλου».