Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό microbus με πρωτότυπο σχεδιασμό. Η εταιρεία παρουσίασε στην έκθεση της Γενεύης στις αρχές της άνοιξης το concept Volkswagen Bulli, το οποίο έχει μήκος μόλις 3,99 μ., 1,75 μ. πλάτος και 1,70 μέτρα ύψος και έχει μεταξόνιο 2,62 μέτρα.

Το νέο μοντέλο της γερμανικής εταιρείας είναι εξοπλισμένο με ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 115 ίππους και 260 Nm ροπής, ενώ ο κινητήρας αντλεί δύναμη από μπαταρίες ιόντων λιθίου. Σύμφωνα με εκπροσώπους της εταιρείας, το Bulli θα έχει αυτοδυναμία 300 χιλιομέτρων και θα είναι διαθέσιμο σε πολύ χαμηλή τιμή, ειδικά για ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Το Volkswagen Bulli χρειάζεται 11,5 δευτερόλεπτα για να επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ. / ώρα με τελική ταχύτητα στα 140 χλμ. / ώρα εξαιτίας του ηλεκτρονικού κόφτη που διαθέτει.

Διαθέτει 6 θέσεις και προσφέρει χώρο φόρτωσης 370 λίτρων, ο οποίος αυξάνεται στα 1.600 λίτρα όταν είναι αναδιπλωμένα όλα τα καθίσματα.

Η έκδοση παραγωγής του νέου VW Bulli αναμένεται κάποια στιγμή το 2014, διατηρώντας τα περισσότερα από τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του πρωτότυπου. Ο στόχος της Volkswagen είναι να το Bulli να διατηρήσει τον χαρακτήρα που έχει ως πρωτότυπο.

Τέλος, να σημειωθεί ότι το 2014 VW Bulli αναμένεται να είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από ένα σημερινό Polo.
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟ