Η Mercedes ετοιμάζει ένα μικρό roadster, κάτι σαν το alter ego της SLK, μέσω του οποίου θα προσεγγίσει ένα νέο αγοραστικό κοινό.

Η Mercedes Benz μας είχε αποκαλύψει ήδη από το 2000 τις προθέσεις της να κατασκευάσει ένα μικρό διθέσιο ανοικτό όχημα, μέσω του πρωτότυπου Vision SLA. Τα χρόνια πέρασαν, μα οι Γερμανοί δεν ξέχασαν το όλο θέμα, καθώς σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες θα λανσάρουν τη Mercedes SLA σε κάποια από τις Εκθέσεις Αυτοκινήτου του 2013. Το νέο πόνημα των ανθρώπων της Mercedes θα δεχθεί τις αισθητικές επιρροές της ολοκαίνουργιας (τρίτης) γενιάς της SLK, με τη διαφορά πως θα φέρει υφασμάτινη οροφή. Προφανής στόχος του μικρού roadster της γερμανικής εταιρείας είναι το Audi TT, ενώ μόλις και το αντίπαλον δέος, η BMW, αποφασίσει να παράξει το δικό της μικρό ανοικτό μοντέλο, τη Z2, η εν λόγω υποκατηγορία θα πάρει φωτιά.

Το άσχημο νέο είναι πως η SLA προγραμματίζεται να στηριχθεί στη νέα πλατφόρμα του ομίλου, την οποία μοιράζονται οι νέες γενιές των A-Class και B-Class. Αυτό γιατί, το εν λόγω πάτωμα (MFA) είναι προσθιοκίνητο, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με την κλασική φιλοσοφία των roadster, τα οποία, κανονικά, οφείλουν να είναι διθέσια και πισωκίνητα. Κατά τα λοιπά, οι επιλογές σε μηχανικά σύνολα θα προέρχονται και αυτές από τις A και B-Class, οπότε περιμένουμε ένα turbo μοτέρ βενζίνης 1,6 λίτρων και ένα σύνολο πετρελαίου χωρητικότητας 1,8 λίτρων. Τέλος, οι πελάτες της SLA θα μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα σε ένα μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων και σε ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με 7 ταχύτητες.


Το Vision SLA Concept του 2000.

Πηγή: autotriti.gr