Ανάβει «πράσινο» για την πετρελαιοκίνηση

Εντός Σεπτεμβρίου η άρση απαγόρευσης για Αθήνα και Θεσσαλονίκη


AUTO
18:57
03/09/2011
Ανάβει «πράσινο» για την πετρελαιοκίνηση
1
loading

Μέσα στο Σεπτέμβριο αναμένεται να αρθεί η απαγόρευση της πετρελαιοκίνησης σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γιώργος Πακωνσταντίνου, φέρεται αποφασισμένος να προχωρήσει στην άρση του μέτρου, καθώς η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της Ε.Ε. που έχει θεσπίσει απαγορεύσεις στην κυκλοφορία των πετρελαιοκίνητων οχημάτων.

Αυτές τις μέρες, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου καταθέτουν τις προτάσεις τους και οι οριστικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν ενδεχομένως και πριν από τα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης από τον πρωθυπουργό.

Το θέμα της άρσης απαγόρευσης της πετρελαιοκίνησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αν και είχε παγώσει για πολλούς μήνες, επανήλθε μετά την αλλαγή της πολιτικής ηγεσίας στο υπουργείο Περιβάλλοντος τον περασμένο Ιούνιο.

Η δήλωση του υπουργού στη Βουλή τον περασμένο Ιούνιο ότι θα επανεξετάσει την απαγόρευση πετρελαιοκίνησης στις δύο μεγαλουπόλεις, για την εξυπηρέτηση των πολιτών και τη μείωση του μεταφορικού κόστους επιχειρήσεων και καταναλωτών, έχει δημιουργήσει νέες προσδοκίες τόσο στην αγορά όσο και στους ίδιους τους καταναλωτές, δεδομένου ότι η τιμή του πετρλαίου κίνησης είναι φθηνότερη από τη βενζίνη.

Υπάρχουν ωστόσο και αρνητικές αντιδράσεις, καθώς θεωρείται ότι η νοθεία που γίνεται στο πετρέλαιο κίνησης θα επιβαρύνει περαιτέρω την ατμοσφαιρική ρύπανση. Πρέπει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι σήμερα κυκλοφορούν στην Ελλάδα – εκτός των δύο μεγαλουπόλεων- περίπου 100.000 πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα παλιάς και νέας τεχνολογίας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar N1k0ssT

    Αυτη ειναι η ταμπακιέρα, η νοθεία. Σε παλαιότερο αρθρο εφημερίδας διάβαζα οτι το 40-45% του πετρελαίου κίνησης ειναι λαθραίο που αυτοματως σημαίνει νοθευμένο.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει