Η Goodyear ανακοίνωσε ότι, το νέο λανσάρισμά της στην κατηγορία Ultra High Performance (UHP), Eagle F1 Asymmetric 3, αποτελεί το εργοστασιακό ελαστικό πρώτης τοποθέτησης της νέας σειράς E-Class της Mercedes.

Το νέο ελαστικό της Goodyear θα φορεθεί από τη νέα E-Class σε διάφορες διαστάσεις και μεγέθη, με διαστάσεις ζάντας από 17 έως 20 ίντσες, πλάτος από 225 έως 275 και ύψος από 30 έως 55. Σε όλα τα ελαστικά αναγράφεται η σήμανση «MO Extended» που επισημαίνει πως έχουν δημιουργηθεί από τη Goodyear για τη Mercedes, ενώ παράλληλα επιβεβαιώνει πως όλες οι διαστάσεις κατέχουν την τεχνολογία Run on Flat της Goodyear.

Η σειρά E-Class, αποτελείται από γρήγορα και αποτελεσματικά οχήματα που συνδυάζουν δυναμική όψη με υποδειγματικές επιδόσεις, άνεση και ασφάλεια. Ο συνδυασμός των παραπάνω με τις τεχνολογίες νέας γενιάς του Eagle F1 Asymmetric 3 θα οδηγήσει σε εξαιρετικά αποτελέσματα πρόσφυσης και επίδοσης στο οδόστρωμα. Οι νέας γενιάς τεχνολογίες του Eagle F1 Asymmetric 3 προσφέρουν μειωμένες αποστάσεις φρεναρίσματος, παρέχοντας ισχυρή πρόσφυση για υψηλής επίδοσης κρατήματα σε υγρά και στεγνά οδοστρώματα, υψηλές επιδόσεις σε στροφές και αποδοτικότητα καυσίμου.*

Περισσότερα από 5.000 τεστ πραγματοποιήθηκαν κατά την ανάπτυξη του ελαστικού, με τα 1.200 από αυτά να πραγματοποιούνται στο δρόμο. Συνολικά επενδύθηκαν 36.000 μηχανικών, με τεστ σε πέντε διαφορετικές τοποθεσίες, σε πέντε διαφορετικές χώρες.

Οι διαστάσεις της Goodyear για το Mercedes E-Class:

ewq

* 2.6 μέτρα μικρότερη απόσταση φρεναρίσματος  (9% καλύτερη  επίδοση) σε υγρό οδόστρωμα και  1.3 μέτρα μικρότερη απόσταση φρεναρίσματος (4% καλύτερη επίδοση) σε στεγνό οδόστρωμα. Η σύγκριση γίνεται με τη μέση επίδοση των 3 τελευταίων μοντέλων (διαθέσιμων κατά το χρόνο της δοκιμής) των βασικών ανταγωνιστών στην κατηγορία  UHP (Michelin Pilot Sport 3, Bridgestone Potenza S001, Continental Sport Contact 5)).  Η δοκιμή έγινε από την TÜV SÜD Product Service GmbH Σεπτέμβριος – Οκτώβριος  2015 κατόπιν αιτήματος της Goodyear Dunlop, Διαστάσεις ελαστικού: 225/45 R17 91Y; Αυτοκίνητο δοκιμής: VW Golf; Τόπος δοκιμής: Mireval (F), Papenburg (D), TÜV SÜD PS Garching (D); Αριθμ. Έκθεσης 713066268.

Νίκος Τσάδαρης