Η ανάγκη για περισσότερη επικοινωνία με τον έξω κόσμο όταν οδηγούμε το αυτοκίνητο μας, αλλάζει το τεχνολογικό υπόβαθρο των νέων μοντέλων. Η Opel στην έκθεση της Γενεύης, παρουσίασε το ανανεωμένο Mokka, το οποίο εκτός των άλλων προτάσσει σαν νέο στοιχείο και την αναβάθμιση της επικοινωνίας του οδηγού με τον έξω κόσμο.

Το ανανεωμένο SUV, ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού, φέρει δύο εκδόσεις της νέας γενιάς του συστήματος infotainment IntelliLink. Αυτές οι διατάξεις επιτρέπουν την ένταξη των χαρακτηριστικών των smartphones στο αυτοκίνητο, μέσω συστημάτων σύνδεσης κινητών τηλεφώνων Apple CarPlay και Android Auto.

Επιπλέον, η υπηρεσία Opel OnStar – που έχει ήδη λανσαριστεί σε 13 ευρωπαϊκές χώρες και θα επεκταθεί σε άλλες 19 το 2016 – θα διατίθεται με το Mokka X από το λανσάρισμά του. Στην Ελλάδα η υπηρεσία Opel OnStar θα είναι διαθέσιμη από το ερχόμενο φθινόπωρο. Η υπηρεσία συνδεσιμότητας και προσωπικής υποστήριξης ενημερώνει τις αρχές σε περίπτωση ατυχήματος. Ταυτόχρονα μετατρέπει το Mokka X σε ένα 4G LTE Wi-Fi Hotspot. Αυτή η υπηρεσία διατίθεται προς το παρόν σε Γερμανία, Βρετανία, Ολλανδία και Ισπανία, ενώ σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες.

Το ανανεωμένο Mokka, έχει υποστεί αρκετές παρεμβάσεις στην εξωτερική και εσωτερική σχεδίαση. Ειδικότερα, στον μπροστινό πρόβολο, ξεχωρίζουν η οριζόντια μάσκα και τα φανάρια με φώτα ημέρας LED. Η καμπίνα είναι ανανεωμένη και διαθέτει νέο ταμπλό. Στη κεντρική κονσόλα δεσπόζουν οι οθόνες αφής 7 είτε 8 ιντσών των συστημάτων infotainment. Επίσης, μειώθηκε ο αριθμός των διακοπτών.

Η νέα γενιά του βενζινοκινητήρα 1.4 Direct Injection Turbo, ισχύος 152 ίππων, θα διατίθεται με εξάρι αυτόματο κιβώτιο, Start/Stop και σύστημα τετρακίνησης AWD. Εκπομπές CO2 154 γραμ./χλμ και κατανάλωση 6,6 λίτρα/100χλμ. Το ανανεωμένο Mokka X θα κυκλοφορήσει στην αγορά το φθινόπωρο του 2016.