Εντείνονται στις ΗΠΑ οι έλεγχοι στα οχήματα με κινητήρες ντίζελ

«Οι τεχνολογίες εξελίσσονται και πρέπει να προσαρμοστούμε» ανέφερε ο Κρίστοφερ Γκράντλερ της EPA


AUTO
23:27
25/09/2015
Εντείνονται στις ΗΠΑ οι έλεγχοι στα οχήματα με κινητήρες ντίζελ
loading

Οι αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ανακοίνωσαν σήμερα την ενίσχυση των ελέγχων τους στα οχήματα με κινητήρες ντίζελ μετά την αποκάλυψη της απάτης του ομίλου Volkswagen (VW), ο οποίος είχε εφοδιάσει με ειδικό λογισμικό εκατομμύρια κινητήρες ώστε να προκύπτουν ψευδείς τιμές στους ελέγχους εκπομπών ρύπων.

«Οι τεχνολογίες εξελίσσονται και πρέπει να προσαρμοστούμε», ανέφερε ο Κρίστοφερ Γκράντλερ, στέλεχος της αμερικανικής ομοσπονδιακής υπηρεσίας για την προστασία του περιβάλλοντος (EPA), προβαίνοντας ταυτόχρονα στη διαβεβαίωση ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα ενημερωθούν έγκαιρα για τους νέους ελέγχους και τις προδιαγραφές που πρέπει να τηρούνται.

«Αναπτύσσουμε μια νέα προσέγγιση και νέους ελέγχους», πρόσθεσε ο ίδιος.

Από σήμερα, η EPA θα πραγματοποιεί ελέγχους σε οχήματα με κινητήρες ντίζελ «που ήδη βρίσκονται σε κυκλοφορία» στις ΗΠΑ, για να ανιχνευθεί η ενδεχόμενη χρήση παρόμοιου λογισμικού από άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Ο Γκράντλερ απέφυγε πάντως να δώσει αναλυτικές λεπτομέρειες για τη νέα διαδικασία, ώστε όπως είπε οι αυτοκινητοβιομηχανίες να μην είναι σε θέση να προσαρμοστούν εκ των προτέρων σ' αυτές.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει