Αρκετά πιο δυναμικό σε εμφάνιση, ανανεωμένο στο εσωτερικό και με νέους οικονομικότερους diesel κινητήρες θα είναι το επόμενο Renault Koleos. Σύμφωνα με την εταιρεία μάλιστα θα διατηρήσει τα υψηλά επίπεδα άνεσης που προσφέρει στο δρόμο.

Οι αλλαγές στην εξωτερική εμφάνιση του νέου Koleos είναι εκτεταμένες ιδιαίτερα στο εμπρόσθιο μέρος, όπου όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, είναι πιο επιθετικό, φέρει επανασχεδιασμένη μάσκα και προφυλακτήρα καθώς και μεγαλύτερα φωτιστικά σώματα. Στο πλάι ένα έντονο νεύρο τονίζει τους «ώμους» του αμαξώματος, ενώ οι πλαϊνοί καθρέφτες φέρουν φλας τεχνολογίας led. Στο πίσω μέρος, η πόρτα είναι διαιρούμενη διευκολύνοντας έτσι τη φόρτωση μεγάλων αντικειμένων στο χώρο των αποσκευών, η χωρητικότητα του οποίου ανέρχεται στα 450 λτ., ενώ με την αναδίπλωση της δεύτερης σειράς καθισμάτων (διαιρούμενα 60/40) ανέρχεται στα 1380 λτ.

Εικόνες ολόκληρου του εσωτερικού δεν έχουν παρουσιαστεί επίσημα από την γαλλική εταιρείας παρά μόνο της κεντρικής κονσόλας και του πίνακα οργάνων, όπου φαίνεται να γίνεται χρήση μαλακών υλικών.

Αναφορικά με τους κινητήρες, το Renault Koleos θα διατίθεται με τρεις κινητήρες, τους γνώριμους dCi diesel απόδοσης 150 και 175 ίππων (με εκπομπές CO2 148 και 166 γρ./χλμ.) και έναν βενζίνης (TR25) 170 ίππων. Όσον αφορά στη μετάδοση της κίνησης, το Koleos θα διατίθεται είτε 4κίνητο, είτε πρσθιοκίνητο.

Τέλος, από πλευράς εξοπλισμού αυτός αναμένεται αρκετά πλούσιος. Σύμφωνα με τη Renault το μοντέλο θα φέρει «κλειδί-κάρτα», σύστημα πλοήγησης, ESP, Hill Start Assist και Hill Descent Control, 6 αερόσακους αναμένοντας τα 5 αστέρια στις δοκιμασίες του EuroNCAP

Πηγή: autotriti.gr