Διάκριση για τον κινητήρα 1.0 EcoBoost

Συνδυάζει οικονομία και επιδόσεις


AUTO
17:40
25/06/2015
Διάκριση για τον κινητήρα 1.0 EcoBoost
loading

Ένας μικρός βενζινοκινητήρας και αγαπημένος των ευρωπαίων οδηγών λόγω της εξαιρετικής οικονομίας και των εντυπωσιακών επιδόσεων, κερδίζει 8η διάκριση σε διάστημα 4 χρόνων στα βραβεία του Διεθνούς Κινητήρα της Χρονιάς 2015.

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, ο Ford 1.0-litre EcoBoost ονομάστηκε «Καλύτερος Κινητήρας Κάτω Του 1.0 L».

Μία επιτροπή 87 δημοσιογράφων του αυτοκινήτου από 35 χώρες εντυπωσιάστηκε με την οδηγησιμότητα, τις επιδόσεις, την οικονομία, την αθόρυβη λειτουργία και την τεχνολογία και τον έστεψε νικητή στην κατηγορία του.

Πέρσι, ο 1.0 EcoBoost πέτυχε κάτι πρωτοφανές αφού ήταν ο πρώτος κινητήρας που αναδείχτηκε γενικός νικητής του τίτλου Διεθνής Κινητήρας της Χρονιάς επί 3 συνεχείς χρονιές και το 2012 ονομάστηκε «Καλύτερος Νέος Κινητήρας».

Δέκα μοντέλα στην Ευρώπη μπορούν να εφοδιάζονται με τον κινητήρα 1.0 EcoBoost. Το 1 στα 5 νέα οχήματα Ford που πουλήθηκαν στην Ευρώπη το 2014 εφοδιάζονταν με το νέο χιλιάρη, ανάμεσά τους τα 2 στα 5 Fiesta. Η Ford εξετάζει επίσης μία νέα, καινοτόμο προσέγγιση απενεργοποίησης κυλίνδρων που θα μπορούσε να επιφέρει περαιτέρω βελτιώσεις κατανάλωσης.

Επίσης η εταιρία συνεργάζεται με την ομάδα μηχανικών του Schaeffler Group στη δοκιμή ενός νέου βολάν διπλής μάζας που επιτρέπει την ενεργοποίηση των κυλίνδρων σε μεγαλύτερο εύρος στροφών και φορτίων του κινητήρα, βοηθώντας στην ελαχιστοποίηση των θορύβων, κραδασμών και τριγμών. Δοκιμές στο δρόμο με ένα λειτουργικό πρωτότυπο στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας στο Άαχεν (Γερμανία) έδειξαν περαιτέρω βελτιώσεις της απόδοσης μέχρι 6%.

Ο 1.0 EcoBoost προσφέρεται σε εκδόσεις 100 PS, 125 PS και140 PS και παράγεται στις Ευρωπαϊκές εγκαταστάσεις της Ford στην Κολωνία (Γερμανία) και στην Κραϊόβα (Ρουμανία),ενώ διατίθεται σε 72 χώρες σε όλο τον κόσμο. eco1

eco2

Νίκος Τσάδαρης

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει