Δίνοντας υποσχέσεις για την παρουσίαση ενός εντελώς νέου οχήματος, η Ford ανακοίνωσε και επίσημα τα υπόλοιπα μοντέλα που θα φιλοξενήσει στο περίπτερο της στην επερχόμενη 81η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Η στιγμή που η πρώτη μεγάλη ευρωπαϊκή γιορτή της αυτοκίνησης για το 2011 θα ανοίξει και επίσημα της πύλες της, πλησιάζει. Ο λόγος, για μια από τις πλέον… δημοφιλείς αλλά και καταξιωμένες συνάμα Διεθνείς Εκθέσεις Αυτοκινήτου ανά τον κόσμο: το Σαλόνι της Γενεύης, το οποίο μάλιστα γιορτάζει φέτος –ούτε λίγο ούτε πολύ- τα 81α γενέθλια του. Στα πλαίσια λοιπόν της «εκδήλωσης» αυτής όλοι οι κατασκευαστές… παίρνουν θέση παρουσιάζοντας στην κοσμοπολίτικη πόλη της Ελβετίας τις νέες ή και ανανεωμένες δημιουργίες και τεχνολογίες τους. Ανάμεσα σε αυτές είναι και η Ford ασφαλώς, η οποία, θέλοντας να αποφύγει τις κακοτοπιές ανακοίνωσε και επίσημα τι νέο θα παρουσιάσει στη φετινή Γενεύη.

Πιο συγκεκριμένα, το δελτίο Τύπου της εταιρείας ξεκινά με την είδηση ότι στην Γενεύη το ντεμπούτο του θα πραγματοποιήσει ένα εντελώς νέο μοντέλο, χωρίς ωστόσο οι ιθύνοντες της εταιρείας να ανακοινώνουν περισσότερα στοιχεία. Σύμφωνα με τις δικές μας πηγές, πάντως, το πιο πιθανό σενάριο είναι η Ford να ετοιμάζει την παρουσίαση ενός πρωτότυπου μοντέλου, στην κατηγορία των μικρών MPV, που κατά πάσα πιθανότητα θα φέρει την ονομασία B-Max ερχόμενο να αντικαταστήσει ουσιαστικά το γηρασμένο Fusion. Δε μένει επομένως παρά να επιβεβαιωθεί (και για όσους τυχερούς, να δουν δια ζώσης) ποιο ακριβώς θα είναι τελικά το νέο μοντέλο που ο CEO της Ford Ευρώπης, St. T. Odell, θα αποκαλύψει στη Γενεύη.

Από εκεί και πέρα, στη Γενεύη η Ford ετοιμάζεται για το ευρωπαϊκό ντεμπούτο που έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας σε παλαιότερες Διεθνείς Εκθέσεις Αυτοκινήτου. Πιο αναλυτικά, στο περίπτερο της εταιρείας θα βρίσκεται το νέο Ranger Wildtrak, καθώς και το πρωτότυπο Vertrek, που αποκαλύφθηκε στο Ντιτρόιτ στις αρχές του χρόνου αποτελώντας ουσιαστικά μια πρωτότυπη εκδοχή, πάνω στην οποία αναμένεται να βασιστεί ο διάδοχος του Kuga.

Ντεμπούτο (ευρωπαϊκό, όπως και στην περίπτωση του Vertrek) και για τις νέες οικολογικές προτάσεις της Ford, τα C-MaxEnergi και C-MaxHybrid, που αμφότερα αναμένεται να μπουν στη γραμμή παραγωγής της εταιρείας το 2013, αλλά και το… φουλ ηλεκτρικό νέο Focus Electric, που με τη σειρά του θα διατίθεται στις επιμέρους αγορές ανά τον κόσμο το 2012.

Ενταγμένο στο οικολογικό πνεύμα της εποχής είναι και το νέο Mondeo ECOnetic, το οποίο κινείται από έναν εξελιγμένο πετρελαιοκινητήρα της γενιάς Duratorq, ο οποίος έχει χωρητικότητα 1,6 λίτρων και ισχύ 115 ίππων εκλύοντας στην περίπτωση του μεσαίου οικογενειακού μοντέλου της εταιρείας μόλις 114 gr διοξειδίου του άνθρακα για κάθε χιλιόμετρο κίνησης.

Πηγή: 4troxoi.gr