Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ξεκίνησε η συγκέντρωση των Αγανακτισμένων στον Λευκό Πύργο αλλά και της «Χρυσής Αυγής» μπροστά στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παραλία, με την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.
Μέχρι στιγμής εκατοντάδες είναι τα άτομα που έχουν συγκεντρωθεί στα δύο σημεία, χωρίς ευτυχώς να σημειωθούν επεισόδια.

Οι αγανακτισμένοι πολίτες έχουν αποκλείσει τον δρόμο μπροστά στον Λευκό Πύργο, τον οποίο έχουν ανακοινώσει ότι θα περιφρουρήσουν από τη συγκέντρωση και πορεία που οργανώνουν τα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Για σήμερα, στη συγκέντρωση των Αγανακτισμένων στον Λευκό Πύργο, είναι προγραμματισμένη συζήτηση με θέμα «Χρέος και Οικονομία», με ομιλητές τον αγωνιστή της εθνικής αντίστασης, δημοσιογράφο και πολιτικό Μανόλη Γλέζο, τον καθηγητή του ΑΠΘ, Σπύρο Μαρκέτο και τον οικονομολόγο Πέτρο Σταυρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της «Χρυσής Αυγής», η αποψινή συγκέντρωση διοργανώνεται προκειμένου να στηλιτεύσει την ενέργεια της κυβέρνησης της πΓΔΜ να τοποθετήσει ανδριάντα του Μ.Αλεξάνδρου στα Σκόπια.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη συγκέντρωση, η κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή Θεσσαλονίκης», κάλεσε την ίδια ώρα και στο ίδιο μέρος, συγκέντρωση ενάντια στο φασισμό .