Το καθημερινό ραντεβού στο Σύνταγμα, δίνεται για όσους γνωρίζουν στις 18:00. Τότε που αρχίζουν να συγκροτούνται οι πρώτες συνελεύσεις και ανάβουν για τα καλά τα αίματα στο κέντρο της πλατείας, σαν το κόκκινο χρώμα των πανό και του ήλιου που πέφτει στο βάθος της Ερμού.

Απ’ όλα διαθέτει αυτός ο μπαξές που στήνεται κάθε βράδυ στην πλατεία Συντάγματος διεκδικώντας λόγο, δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια και κυρίως τονίζοντας ότι εδώ και πέρα ακούγονται και επιτρέπονται τα πάντα- εκτός ίσως από αρχηγούς και «ποδηγέτες». Πρόκειται για λέξεις που απεχθάνονται σφόδρα οι οργανωτές και συντονιστές της πλατείας, όπως μεταξύ άλλων τα παιδιά του Real Democracy που έχουν βαλθεί να δώσουν πολιτικό ρόλο σε αυτό το δημιουργικό αλισβερίσι.

Η Αθήνα επιτέλους εκδικείται, τα όνειρα εκδικούνται, οι τόνοι είναι ζωηροί και το αίσθημα της κοινοκτημοσύνης για πρώτη φορά εντοπίζεται στην πλατεία που φέρει περήφανα και τιμημένα το όνομα «Σύνταγμα».

Κάπως έτσι έρχεται η ώρα για τη μεγάλη λαϊκή συνέλευση, με το θέμα της να έχει αναρτηθεί από νωρίς στην άκρη της πλατείας. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, για ενάμισι λεπτό που αναλογεί στον καθένα, ο εκάστοτε ομιλητής καλείται, ύστερα από κλήρωση, να καταθέσει μια θέση, για την τύχη της οποίας αποφασίζει ο κόσμος. Αν ο λόγος του είναι ασυνάρτητος- που είναι σε αρκετές περιπτώσεις-, ο κόσμος κατεβάζει τα δάκτυλα με τον τρόπο των Ρωμαίων ή κάνει το σήμα της αλλαγής όπως στους ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για τους Αγανακτισμένους στους δρόμους