Με νέες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος εξαιτίας της κακοκαιρίας απειλείται η κίνηση στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ρωσίας, το Ντομοντέντοβο το οποίο βυθίστηκε στο χάος την περασμένη εβδομάδα.

Με νέες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος εξαιτίας της κακοκαιρίας απειλείται η κίνηση στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ρωσίας, το Ντομοντέντοβο, κοντά στη Μόσχα, το οποίο βυθίστηκε στο χάος την περασμένη εβδομάδα, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ιντερφάξ.

Το Ντομοντέντοβο, από το οποίο διακινούνται καθημερινά κατά μέσον όρο πάνω από 55.000 ταξιδιώτες, αναγκάσθηκε να πάρει ρεύμα από έναν εφεδρικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής, ενώ 80 χωριά γύρω από τη Μόσχα παραμένουν στο σκοτάδι.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ιτάρ-Τας, μια ειδική μονάδα του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων έχει αναπτυχθεί στο αεροδρόμιο για να διασφαλίσει ότι τα φώτα θα παραμείνουν ανοιχτά και ότι θα συνεχιστεί η ομαλή λειτουργία του αεροδρομίου.

Τα αεροδρόμια Ντομοντέντοβο και Σερεμέτγεβο χρειάστηκε να ματαιώσουν εκατοντάδες πτήσεις από τις 25 ως τις 28 Δεκεμβρίου εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Οι διακοπές επαναλήφθησαν από τότε και ο πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν απαγόρευσε στους αρμόδιους υπαλλήλους να πάνε διακοπές.