Ο κιθαρίστας των Dire Straits, Jack Sonni, πέθανε σε ηλικία 68 ετών. Ο θάνατος του μουσικού ανακοινώθηκε με μια συγκινητική ανάρτηση του συγκροτήματος που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

Η αιτία του θανάτου του του Jack Sonni δεν έχει γίνει γνωστή. Ήταν γνωστός ως «ο άλλος κιθαρίστας» κατά τη διάρκεια της περιόδου Brothers in Arms του συγκροτήματος, που πήρε το όνομά του από το πέμπτο άλμπουμ τους, που κυκλοφόρησε το 1985.

Ο Sonni εργαζόταν στο διάσημο κατάστημα κιθάρας Rudy’s Music Stop της Νέας Υόρκης τη δεκαετία του 1970, όταν γνώρισε για πρώτη φορά τους συνιδρυτές των Dire Straits, David και Mark Knopfler. Έπαιξε μαζί με το συγκρότημα στην εμβληματική συναυλία Live Aid του 1985 στο στάδιο Γουέμπλεϊ, με την οποία συγκεντρώθηκαν χρήματα για τον λιμό που έπληξε την Αιθιοπία.

Γεννημένος στην Ιντιάνα της Πενσυλβάνια, μετά τη συνεργασία του με τους Dire Straits, ο Jack συνέβαλε σε μια σειρά από έργα άλλων μουσικών, αλλά τερμάτισε την επαγγελματική του μουσική καριέρα όταν γεννήθηκαν οι δίδυμες κόρες του, το 1988.

Ξεκίνησε μια δεύτερη καριέρα ως στέλεχος μάρκετινγκ, αρχικά στη Seymour Duncan και στη συνέχεια στην Rivera Guitar Amplifiers, ενώ ακολούθησαν αρκετά χρόνια ως διευθυντής επικοινωνίας μάρκετινγκ στη Line 6, έναν κατασκευαστή προϊόντων ψηφιακής τεχνολογίας για μουσικούς. Το 2001, έγινε αντιπρόεδρος επικοινωνίας μάρκετινγκ για το Guitar Center.

Τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με το dailymail.co.uk, είχε επίσης επιστρέψει στο να παίζει μουσική σε τακτική βάση με το συγκρότημά του, The Leisure Class.