Κάποιοι άνθρωποι μπορούν να ξεπεράσουν τον εαυτό τους και να βοηθήσουν τον συνάνθρωπό τους, χωρίς να το σκεφτούν δεύτερη στιγμή. Ένας άνδρας έγινε ο ήρωας για ένα παιδί στην Αυστραλία, όταν έστριψε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας για να σώσει τη ζωή του παιδιού.

Η ηρωική στιγμή καταγράφηκε από κάμερα κυκλοφορίας. Ο Laurie Owens ταξίδευε σε εθνική οδό της Αδελαΐδας, όταν παρατήρησε ένα μικρό αγόρι, που φορούσε ακόμα την πάνα του, να περιπλανιέται στο δρόμο καθώς περνούσαν αυτοκίνητα.

Ο ίδιος ανέλαβε γρήγορα δράση. Ανέβηκε στη διαχωριστική λωρίδα και έφερε το αυτοκίνητό του στο δρόμο της αντίθετης κυκλοφορίας, σε μια προσπάθεια να προστατεύσει το αγόρι από τα υπόλοιπα διερχόμενα αυτοκίνητα.

«Προτιμώ να χτυπήσω το αυτοκίνητό μου από ένα άλλο που έπεσε πάνω στο δικό μου, επειδή εγώ θα είμαι ασφαλής, παρά να σκοτωθεί το παιδί, τι προστασία έχουν;», δήλωσε στο 9 News της Αυστραλίας, σύμφωνα με το nypost.com.

Το αγοράκι, που λέγεται Aaryan, τρόμαξε από το αυτοκίνητο, έτρεξε προς ένα κοντινό σπίτι, με τον Owens να το μαζεύει. Στη συνέχεια, προσπάθησε να βρει τους γονείς του. «Δεν ξέραμε αν το παιδί έμενε εκεί ή όχι, οπότε μπήκαμε μέσα για να δούμε τους ανθρώπους που ήταν μέσα. Σίγουρα ήταν το παιδί τους. Οι πόρτες είχαν μείνει ορθάνοιχτες και έτσι το παιδί ήταν έξω στο δρόμο», είπε.

Η μητέρα του παιδιού είπε ότι δεν είχε ιδέα πώς το αγόρι, το οποίο είναι με αυτισμό, κατάφερε να βγει από το σπίτι τους και να βγει στο δρόμο. «Σας ευχαριστώ, είμαι πραγματικά ευγνώμων που αυτός έσωσε το παιδί μου», είπε η ίδια.

Όσο για τον Owens, χάρηκε που το αγοράκι κατάφερε να επιστρέψει στο σπίτι του με ασφάλεια. «Έσωσα τη ζωή ενός παιδιού. Τώρα έχει μέλλον», δήλωσε.