Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όπως ήταν αναμενόμενο, καλύπτουν τα διεθνή ΜΜΕ τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε το πρωί στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, επί της Ριανκούρ.

Οι ηλεκτρονικές εκδόσεις των ξένων εφημερίδων και πρακτορεία ειδήσεων φιλοξενούν ρεπορτάζ για τα όσα διαδραματίζονται στην Αθήνα, συνδέοντας την επίθεση με τα πακέτα βόμβες που εστάλησαν στις ξένες πρεσβείες στην Αθήνα, αλλά και με την επικείμενη δίκη των συλληφθέντων για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», που έχει οριστεί για τις 17 Ιανουαρίου.

«Η Ελλάδα έχει ιστορικό δεκαετιών σε περιστατικά αριστεριστικής βίας. Ορισμένες οργανώσεις έγιναν πιο ενεργές μετά τις ταραχές του Δεκεμβρίου του 2008, που προκλήθηκαν από τη δολοφονία ενός εφήβου (σ.σ. του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου) από αστυνομικό. Στόχοι των επιθέσεων είναι συνήθως κυβερνητικά κτήρια, τράπεζες και αστυνομικά τμήματα» μεταδίδει το Reuters.

«Ύποπτα μέλη της οργάνωσης “Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς” πρόκειται να δικαστούν στις 17 Ιανουαρίου» γράφει στην ηλεκτρονική της έκδοση η Wall Street Journal, αναφερόμενη και στην αποστολή παγιδευμένων δεμάτων σε πρεσβείες της Ρώμης, μεταξύ των οποίων και της ελληνικής, ενέργεια για την οποία ανέλαβε την ευθύνη η FAI, ως ένδειξη συμπαράστασης στους «Πυρήνες».

«Δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης, αλλά οι υποψίες στρέφονται σε ελληνικές ένοπλες οργανώσεις, οι οποίες έχουν αυξήσει τις επιθέσεις τους τα τελευταία δύο χρόνια. Ύποπτοι για συμμετοχή σε οργάνωση θα δικαστούν τον επόμενο μήνα» μεταδίδει το Associated Press.

Η Washington Post επικαλείται στοιχεία της Europol, σημειώνοντας ότι το 2009 οι επιθέσεις ένοπλων ομάδων σε χώρες της ΕΕ αυξήθηκαν κατά 43%. Οι περισσότερες, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, σημειώθηκαν στην Ιταλία, την Ισπανία και την Ελλάδα.