Εφιαλτικά Χριστούγεννα πέρασε και φέτος η οικογένεια της Μερσίνας Χαλβατζή καθώς ο δολοφόνος της Πίτερ Ντούπας άσκησε νέα έφεση κατά της ισόβιας ποινής που του επιβλήθηκε για την δολοφονία της πριν από 13 ολόκληρα χρόνια.

Οργισμένη και απογοητευμένη από τον τρόπο με τον οποίο ο παρανοϊκός δολοφόνος συνεχίζει να «εκμεταλλεύεται» το νομικό σύστημα της χώρας, η κ. Χριστίνα Χαλβατζή, μητέρα της Μερσίνας διερωτήθηκε, μιλώντας στο «Νέο Κόσμο», για πόσο ακόμα οι φορολογούμενοι θα πληρώνουν τα «καπρίτσια» ενός δολοφόνου.

«Δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε στα αυτιά μας όταν το ακούσαμε» είπε η κ. Χριστίνα προσθέτοντας ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει σε έναν δολοφόνο να της αφαιρέσει ό,τι της απέμεινε στη ζωή, την οικογένειά της και λίγες στιγμές χαράς με τα παιδιά της και τα τρία της εγγονάκια τις μέρες των Χριστουγέννων. «Έχασα ένα παιδί, δεν θα χάσω όλη την οικογένειά μου» είπε χαρακτηριστικά η μάνα που για 13 χρόνια τώρα περίμενε την στιγμή που ο άνθρωπος που κατακρεούργησε το παιδί της θα πλήρωνε για το έγκλημά του.

«Το παιδί μου θα ήταν εδώ αν τον είχαν βάλει φυλακή και τον κρατούσαν εκεί πριν από χρόνια», είπε η κ. Χριστίνα, προσθέτοντας ότι ενώ ο Ντούπας τάχα πολεμά να βρει το… δίκιο του η Μερσίνα της δεν μπορεί να δικαιωθεί.

Μέχρι στιγμής, οι φορολογούμενοι έχουν πληρώσει πάνω από 5 εκατ. δολάρια για τις δύο δίκες που έλαβαν χώρα και από τις οποίες προέκυψε η ενοχή του Ντούπας. Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με νομικές πηγές στην νέα του έφεση ο Ντούπας θα εκπροσωπήσει ο ίδιος τον εαυτό του και δεν πρόκειται να δεχθεί νομική βοήθεια από την Κρατική Νομική Υπηρεσία. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα ξοδευτεί και άλλο δημόσιο χρήμα για την ακρόαση της νέας έφεσής του.

«Αρκετά πληρώσαμε τον δολοφόνο. Μέχρι την Καμπέρα φτάσαμε ζητώντας να του αφαιρεθεί το δικαίωμα έφεσης» είπε η κ. Χαλβατζή, προσθέτοντας ότι η οικογένειά της ελπίζει ότι αυτή θα είναι η τελευταία φορά που ο Ντούπας μπαίνει στο δικαστήριο για την υπόθεση δολοφονίας του παιδιού της.

Ο Πίτερ Ντούπας εκτίει ισόβια, χωρίς δικαίωμα αποφυλάκισης, για τις δολοφονίες ακόμα δύο γυναικών, της Νικόλ Πάτερσον και της Μάργκαρετ Μάερ.

Βρέθηκε ένοχος δύο φορές για την δολοφονία της Μερσίνας Χαλβατζή και στις 30 Νοεμβρίου καταδικάστηκε για δεύτερη φορά σε ισόβια κάθειρξη για το αποτρόπαιο έγκλημα που συγκλόνισε όχι μόνο την ελληνική παροικία της Μελβούρνης αλλά και την ευρύτερη κοινωνία της Βικτώριας.

Την 1η Νοεμβρίου του 1997, το πτώμα της 25χρονης Μερσίνας είχε βρεθεί κατακρεουργημένο με 33 μαχαιριές λίγα μέτρα μακριά από τον τάφο της γιαγιάς της, όπου είχε πάει εκείνο το μοιραίο απόγευμα να της ανάψει το καντήλι.