Ο αρχηγός της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, προχώρησε σε μια ακόμη επίθεση – από τις πολλές το τελευταίο διάστημα – σε βάρος του τακτικού ρωσικού στρατού. Όπως κατηγόρησε τους Ρώσους στρατιώτες οπισθοχώρησαν 570 μέτρα, βόρεια από την πόλη Μπαχμούτ, στην ανατολική Ουκρανία, επιτρέποντας με αυτόν τον τρόπο την πλαγιοκόπηση των δυνάμεων της Wagner.

Συνεχίζοντας το μήνυμά του ο Πριγκόζιν ανέφερε απευθυνόμενος στον ρώσο υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού και στον Βαλέρι Γκεράσιμοφ, αρχηγό του Γενικού Επιτελείου του ρωσικού στρατού: «Κάνω έκκληση στην ανώτερη ηγεσία του υπουργείου Άμυνας -δημοσίως γιατί τις επιστολές μου δεν τις διαβάζουν. Σας παρακαλώ, μην εγκαταλείπετε τις πλευρές των δυνάμεών μας».

Η νέα δήλωση Πριγκόζιν έρχεται την ώρα που οι πληροφορίες για τις εξελίξεις στην Μπαχμούτ, το βασικότερο πεδίο μαχών του πολέμου στην Ουκρανία εδώ και αρκετούς μήνες, είναι συγκεχυμένες. Το Κίεβο και δυτικές πηγές υποστηρίζουν πως οι ουκρανικές δυνάμεις πέτυχαν αξιοσημείωτη προώθηση, ενώ άλλα δημοσιεύματα υποστηρίζουν πως το Μπαχμούτ έχει επί της ουσίας βρεθεί υπό τον έλεγχο των Ρώσων και οι ουκρανοί προετοιμάζουν την αποχώρησή τους.

Μεγάλα διεθνή πρακτορεία, όπως το Reuters, δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσουν τον ισχυρισμό του αρχηγού της Wagner, ο οποίος παρά τις απειλές του για αποχώρηση από το Μπαχμούτ, οι άνδρες του συνεχίζουν μάλιστα στην πρώτη γραμμή μιας εκ των πιο αιματηρών μαχών από την αρχή του πολέμου. Η Μόσχα θεωρεί το Μπαχμούτ, μια σχετικά μικρή πόλη στην ανατολική Ουκρανία, ως πιθανό σκαλοπάτι προς την κατάληψη της υπόλοιπης περιφέρειας του Ντονμπάς, η οποία συνορεύει με τη Ρωσία.