Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε συνέντευξη με αφορμή τον δεύτερο γύρο των εκλογών στην Τουρκία και επιτέθηκε στον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, κατηγορώντας πως συνεργάζεται με τρομοκράτες, επειδή συμμάχησε με τους Κούρδους.

Μιλώντας στο CNN Türk δήλωσε πως «θα ήθελα να ευχαριστήσω τους πολίτες μου για το ρεκόρ συμμετοχής. Είχαμε μια μεγάλη γιορτή δημοκρατίας αντάξια της Τουρκίας. Ίσως, είναι μοναδική στον κόσμο. Η συμμετοχή άγγιξε το 90%. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα πολιτικά κόμματα, τους υποψηφίους, τους οργανισμούς μέσων ενημέρωσης και τις δυνάμεις ασφαλείας. Φτάσαμε στο 49,5% των ψήφων».

«Θα αξιοποιήσουμε καλά τις 12 ημέρες», είπε στη συνέχεια.

Επίσης, ανέφερε πως «ήμασταν πάντα ειλικρινείς, δεν είπαμε ποτέ ψέματα, δεν πουλάμε όνειρα. Ποτέ δεν υποτιμήσαμε τη σοφία του έθνους μας. Στηρίζουμε όλες τις υποσχέσεις μας. Θα τις εφαρμόσουμε όταν στις 28 Μαΐου πάρουμε την εντολή του λαού. Το έθνος μας έχει αποδείξει ότι απορρίπτει τη συνωμοσία. Η αντιπολίτευση πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορεί να κερδίσει τις εκλογές με το να στηρίζει τρομοκρατικές οργανώσεις. Το έθνος δεν ψηφίζει τρομοκρατικές οργανώσεις. Περιμένουμε από τον Κιλιτσντάρογλου να κάνει χάρη στον εαυτό του και να ασκήσει καθαρή πολιτική».

«Η συμπεριφορά του CHP και του Κιλιτσντάρογλου ήταν κλασική. Δεν σταμάτησαν τις προσπάθειες τους να εξαπατήσουν το έθνος. Δεν μπορούν να σταματήσουν να λένε ψέματα. Τους έχει γίνει συνήθεια. Αν και ήξεραν ότι ήμασταν μπροστά, έλεγαν “είμαστε μπροστά, θα κερδίσουμε”. Δεν ντρέπονται και δεν κοκκινίζουν, όταν αποκαλύπτεται η αλήθεια. Όταν κερδίσουμε κανείς δεν θα βγει χαμένος στη χώρα», πρόσθεσε στη συνέχεια, μεταξύ άλλων.