Οκτώ άτομα επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν έναν ανιψιό της Μπριζίτ Μακρόν, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στη Γαλλία για την απόφαση του Μακρόν να αυξήσει τα όρια συνταξιοδότησης στα 64 έτη.

Σύμφωνα με τον Ζαν Αλεξάντρ Τρονιέ, πατέρα του θύματος που έχει το εργοστάσιο σοκολάτας Trogneux, ο γιος του, Ζαν-Μπατίστ Τρονιέ, 30 ετών, αναγνωρίστηκε και βρέθηκε στο στόχαστρο από ομάδα που συμμετείχε σε διαδήλωση όπου οι διαδηλωτές χτυπούσαν κατσαρόλες και τηγάνια.

Διαδηλώσεις αυτής της μορφής γίνονται εδώ και εβδομάδες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την έγκριση της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού από την κυβέρνηση χωρίς ψηφοφορία από το κοινοβούλιο.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο κέντρο της Αμιέν, στη βόρεια Γαλλία, έπειτα από τηλεοπτική συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο Μακρόν χθες το βράδυ.

Οι δράστες τον χτύπησαν στο κεφάλι, στα χέρια και στα πόδια, βρίζοντας «τον πρόεδρο, τη γυναίκα του και την οικογένειά μας», προτού τραπούν σε φυγή όταν επενέβησαν τρεις περίοικοι, είπε ο πατέρας του στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Με αυτή την πράξη επιθετικότητας «φοβάμαι ότι ξεπεράσαμε τα όρια», σχολίασε ο πατέρας του θύματος.