Mε σκληρά αντίποινα απειλεί πλέον η Μόσχα το Κίεβο, μετά την απόπειρα δολοφονίας του προέδρου Πούτιν από drones που ισχυρίζεται ότι απέτρεψε.

Όμως, σύμφωνα με τον ειδικό στα drones, Σάμιουελ Μπένετ, που μίλησε στον Guardian, το μη επανδρωμένο αεροσκάφος που πραγματοποίησε την επίθεση θα μπορούσε να είναι κινεζικής ή και ουκρανικής κατασκευής.

Όπως ανέφερε ο ίδιος με κριτήριο το βίντεο, το drone που επιτίθεται στο Κρεμλίνο φαίνεται να έχει λεπτά και σταθερά φτερά. Αυτά τα χαρακτηριστικά παραπέμπουν στο κινέζικο Mugin – 5, το οποίο κοστίζει κάτι λιγότερο από 10.000 δολάρια.

Πιθανότητες όμως συγκεντρώνει και το ουκρανικό UJ – 22, με παρόμοια χαρακτηριστικά με το κινέζικο. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα drone με σταθερά φτερά, έχουν μεγαλύτερη εμβέλεια και πετούν για περισσότερη ώρα από τα τετρακόπτερα.

Για «εξολόθρευση» του Ζελένσκι μίλησε ο Μεντβέντεφ

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αναφερόμενος στην επίθεση με drones εις βάρος του Βλαντίμιρ Πούτιν ανέφερε πως πλέον η χώρα του δεν έχει άλλα περιθώρια και οφείλει να προχωρήσει στην «εξολόθρευση» του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Μεντβέντεφ, χρέωσε ανοιχτά τη συγκεκριμένη επίθεση στους Ουκρανούς και έθεσε ως στόχο τη δολοφονία τόσο του Ουκρανού προέδρου όσο και της «κλίκας» του, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο αναπληρωτής πρόεδρος του συμβουλίου ασφαλείας της Ρωσίας είναι στενός πολιτικός φίλος του Βλαντίμιρ Πούτιν και ένας εκ των σκληρότερων εχθρών του Κιέβου.

Από την πλευρά του ο Ζελένσκι αρνήθηκε κάθε ουκρανική εμπλοκή στο γεγονός, το οποίο το Κρεμλίνο χαρακτήρισε «απόπειρα κατά της ζωής του προέδρου», η οποία όμως δεν προκάλεσε ανθρώπινες απώλειες ή τραυματισμούς.