Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε ότι η Ουκρανία δεν επιτρέπεται να επιτίθεται σε ρωσικό έδαφος με τα όπλα που της παρέχει η Γερμανία, τονίζοντας για μία ακόμη φορά ότι πρέπει να γίνει το παν προκειμένου να αποφευχθεί ένας πόλεμος ΝΑΤΟ – Ρωσίας.

«Τα όπλα που παραδόθηκαν δεν προορίζονται για επιθέσεις εναντίον της Ρωσίας», ξεκαθάρισε ο κ. Σολτς μιλώντας χθες (Δευτέρα) το βράδυ σε «διάλογο με πολίτες» στο Μπέντορφ της Ρηνανίας – Παλατινάτου. Όπως διευκρίνισε ο καγκελάριος, και άλλα κράτη που προμηθεύουν την Ουκρανία με όπλα για να αντιμετωπίσει τη ρωσική επίθεση εφαρμόζουν αντίστοιχους κανόνες. «Με όλη την απαραίτητη βοήθεια προς την Ουκρανία, πρέπει να γίνει το παν προκειμένου να αποφευχθεί ένας πόλεμος μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην έλλειψη πυρομαχικών για τα αντιαεροπορικά Gepard που έχει διαθέσει η Γερμανία στην Ουκρανία, ο κ. Σολτς διαβεβαίωσε ότι το Κίεβο μπορεί να περιμένει νέα παραλαβή τον Αύγουστο. Η παραγωγή στήνεται, αλλά αυτό παίρνει κάποιο χρόνο, διευκρίνισε.