Το υπουργείο Πολιτισμού της Αιγύπτου εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση κατά της νέας σειράς του Netflix που απεικονίζει την Κλεοπάτρα με σκούρο δέρμα, αναφέροντας πως η εικόνα δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Ο γενικός γραμματέας του Ανωτάτου Συμβουλίου Αρχαιολογίας της Αιγύπτου αναφέρει πως η βασίλισσα ήταν «ανοιχτόχρωμη και με ελληνικά χαρακτηριστικά». «Τα έργα και τα αγάλματα της βασίλισσας Κλεοπάτρας είναι η καλύτερη απόδειξη των πραγματικών χαρακτηριστικών της και της μακεδονικής καταγωγής της», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο Δρ. Μουσταφά Βαζίρι, Γενικός Γραμματέας του Ανωτάτου Συμβουλίου Αρχαιολογίας, αναφέρει ότι η εμφάνιση της ηρωίδας σε αυτό το σώμα είναι πλαστογραφία της αιγυπτιακής ιστορίας και μια κατάφωρη ιστορική παρανόηση.

Πρόσθεσε ότι οι αρχαιολόγοι και οι ανθρωπολόγοι θα έπρεπε να αναφέρονται σε πραγματικά γεγονότα, όταν κάνουν τέτοιου είδους ντοκιμαντέρ και ιστορικές ταινίες που θα παραμείνουν μάρτυρες για τους πολιτισμούς και την ιστορία των εθνών, σημειώνοντας ότι υπάρχουν πολλά τεχνουργήματα της Βασίλισσας Κλεοπάτρας και απεικόνιση σε νομίσματα που επιβεβαιώνουν το πραγματικό της σχήμα και τα χαρακτηριστικά, που όλες δείχνουν τα ελληνικά χαρακτηριστικά της Βασίλισσας Κλεοπάτρας.

27 إبريل 2023بشأن فيلم الملكة كليوباترا والذي سيتم عرضه على منصة نيتفليكس:- – الأمين العام للمجلس الأعلى للآثار يؤكد…

Posted by ‎Ministry of Tourism and Antiquities وزارة السياحة والآثار‎ on Thursday, April 27, 2023