Σε μια αδιανόητη κίνηση προχώρησε το γερμανικό περιοδικό «Die Aktuelle», καθώς δημοσίευσε συνέντευξη του θρύλου της Formula 1, Μίκαελ Σουμάχερ. Λεπτομέρεια; Δεν έγινε ποτέ αυτή η συνέντευξη!

Οι ιθύνοντες του περιοδικού θεώρησαν καλή ιδέα να επιστρατεύσουν την τεχνητή νοημοσύνη, για να «βγάλουν» τη συνέντευξη που ήθελαν, σημειώνοντας χαρακτηριστικά «Η Πρώτη Συνέντευξη, Παγκόσμια Αίσθηση» ενώ στον υπότιτλο αναφερόταν, «Απατηλά Αληθινή», προφανώς για νομικούς λόγους.

Διαβάζοντας την αρχή του άρθρου, ίσως πιστέψει κανείς ότι πρόκειται για μια γνήσια συνέντευξη. Ξεκινά γράφοντας: «Του μίλησα μια φορά. Ρώτησα πώς πάει πραγματικά. Και τελικά πήρα τις απαντήσεις σχεδόν 10 χρόνια μετά το τραγικό του ατύχημα στο σκι. Όχι κάποια θολά και νεφελώδη μισόλογα από φίλους. Αλλά απαντήσεις από τον ίδιον! Από τον 54χρονο Μίκαελ Σουμάχερ! Εδώ είναι η απίστευτη συνέντευξη! Με λυτρωτικές απαντήσεις στα πιο καυτά ερωτήματα που όλος ο κόσμος ερωτά τόσο καιρό».

Στο τέλος του άρθρου, το οποίο δεν περιέχει πλάγιο λόγο αλλά «αποσπάσματα» που σχετίζονται με τον τραυματισμό του Σουμάχερ και την οικογενειακή του ζωή, υπάρχει μια παραδοχή της αληθινής -ψευδούς δηλαδή- φύσης της δημοσίευσης.

Ετσι καταλήγει: «Τα είπε πραγματικά ο Μίκαελ Σουμάχερ τα πάντα μόνος του; Η συνέντευξη ήταν διαδικτυακή. Βρίσκεται σε μια σελίδα που έχει να κάνει με την τεχνητή νοημοσύνη».

Όπως ήταν λογικό το εξοργιστικό δημοσίευμα γνώρισε την κατακραυγή ενώ το περιβάλλον του Γερμανού πιλότου δεν έχει προχωρήσει σε κανένα σχόλιο.

Να σημειωθεί πως από τις 29 Δεκεμβρίου του 2013, οπότε και ο Μίκαελ Σουμάχερ τραυματίστηκε σοβαρά κάνοντας σκι, δεν υπάρχει η παραμικρή ενημέρωση για την πορεία ή την κατάσταση της υγείας του.