Οι ειδήσεις καθημερινά «τρέχουν» από τη μια άκρη του πλανήτη ως την άλλη. Με κίνδυνο πολλές φορές ακόμα και τη ζωή τους, μάχιμοι φωτορεπόρτερ καλύπτουν σημαντικά γεγονότα που απασχολούν την κοινή γνώμη. Πορείες, μαζικές διαδηλώσεις, πόλεμοι, φυσικές καταστροφές, σημαντικά πολιτικά γεγονότα είναι κάποια από τα γεγονότα που καλύπτουν. Ωστόσο, δεν μένουν εκεί… Μέσα από τα «κλικ» αρκετές φορές μας ταξιδεύουν…

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες. Σε αυτές συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Μπλεξίματα για τον Ντόναλντ Τραμπ

Η υπόληψη του Ντόναλντ Τραμπ υπέστη πλήγμα το 2018 όταν η πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς μίλησε δημόσια για την φερόμενη σεξουαλική της σχέση με τον πρώην Αμερικανό πρόεδρο και τον χρηματισμό της για να μην προβεί σε αποκαλύψεις.

Το σώμα ενόρκων της Νέας Υόρκης ψήφισε χθες υπέρ της παραπομπής του και θα είναι ο πρώτος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ που θα αντιμετωπίσει ποινικές κατηγορίες. Ωστόσο, οι ακριβείς κατηγορίες δεν έχουν ακόμη γνωστοποιηθεί. Ο πρώην πρόεδρος θα αντιμετωπιστεί όπως κάθε ύποπτος, με κάποιες παραχωρήσεις. Θα τον ενημερώσουν για τα δικαιώματά του, θα του πάρουν δακτυλικά αποτυπώματα και θα ποζάρει για τις συνήθεις φωτογραφίες που βγάζουν οι κατηγορούμενοι. Μπορεί ακόμη και να του περάσουν χειροπέδες.

«Πυρετός» κινητοποιήσεων στη Γαλλία

Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στη Γαλλία, μετά και την απόφαση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, να παρακάμψει το κοινοβούλιο σχετικά με τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού. Σχεδόν 740.000 διαδηλωτές συμμετείχαν την Τρίτη στις κινητοποιήσεις στη Γαλλία, τη 10η ημέρα γενικευμένων απεργιακών κινητοποιήσεων, σύμφωνα με την αστυνομία. Οι 93.000 από αυτούς βρέθηκαν στους δρόμους του Παρισιού, όπου για άλλη μια φορά σημειώθηκαν βίαια επεισόδια.

Οι πολυήμερες απεργίες, διαδηλώσεις και πορείες, λόγω του αδιεξόδου στις συνομιλίες συνδικάτων – αντιπολίτευσης και κυβέρνησης, με την τελευταία να επιμένει στις παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό, έχουν προκαλέσει «αρρυθμίες» σε ολόκληρη τη χώρα.

Εκρηκτική η κατάσταση στο Ισραήλ

«Θρίλερ» στο Ισραήλ με το «πάγωμα» της μεταρρύθμισης του δικαστικού συστήματος. Στη χώρα κηρύχθηκε γενική απεργία από το Histadrut, το μεγαλύτερο συνδικάτο της χώρας, με αίτημα την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου για τη δικαστική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση Νετανιάχου, εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων και πολιτικής κρίσης. Δρόμοι γεμάτοι από οργισμένους πολίτες, οδικές αρτηρίες και αεροδρόμια μπλοκαρισμένα, πανεπιστήμια κλειστά. Απεργία στο υπουργείο Εξωτερικών και σε διπλωματικές αποστολές σε όλο τον κόσμο. Η κατάσταση στο Ισραήλ παραμένει εκρηκτική.

Νέο λουτρό αίματος σε σχολείο του Τενεσί 

Τρία παιδιά και τρεις ενήλικοι σκοτώθηκαν τη Δευτέρα μέσα σε πρωτοβάθμιο ιδιωτικό σχολείο στη Νάσβιλ, στην πολιτεία Τενεσί. Το πρόσωπο που διέπραξε το νέο λουτρό αίματος σκοτώθηκε πολύ γρήγορα από αστυνομικούς που έφθασαν επιτόπου. Η αστυνομία έκανε λόγο για γυναίκα, διεμφυλική, 28 ετών, ονόματι Όντρεϊ Χέιλ. Πρόκειται για ακόμα μία τραγωδία οι περιστάσεις της οποίας είναι ακόμη ασαφείς, αλλά επανέφερε σε πρώτο πλάνο τον διάλογο για τη βία με τη χρήση όπλων στη χώρα.

Η royal εμφάνιση της Καμίλα

Η Καμίλα Πάρκερ και ο Βασιλιάς Κάρολος έδωσαν το «παρών» σε εκδήλωση προς τιμήν της επίσκεψής τους στη Γερμανία. Στο επίσημο δείπνο, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο παλάτι Bellevue του Γερμανού προέδρου, η Καμίλα ντύθηκε κομψά με ένα φόρεμα Bruce Oldfield, τη διαμαντένια τιάρα Boucheron και το διαμαντένιο κολιέ της βασίλισσας Ελισάβετ. Μία εμφάνιση που συζητήθηκε ποικιλοτρόπως… Η επίσκεψή τους στη Γερμανία πραγματοποιήθηκε μετά την αναβολή του αρχικού τους ταξιδιού στη Γαλλία εν μέσω των εκτεταμένων γαλλικών διαμαρτυριών για τις μεταρρυθμίσεις για την ηλικία συνταξιοδότησης.

Με… απουσίες η νέα σχολική χρονιά στο Αφγανιστάν

Κορίτσια από το Αφγανιστάν επιστρέφουν χαρούμενα στις τάξεις την πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς, στην Καμπούλ. Η νέα εκπαιδευτική χρονιά ξεκίνησε στο Αφγανιστάν, ωστόσο το γυμνάσιο παρέμεινε κλειστό για τα κορίτσια για δεύτερη χρονιά μετά την επιστροφή των Ταλιμπάν στην εξουσία το 2021.

Αγωνία για την υγεία του Πάπα Φραγκίσκου

Η περιπέτεια με την υγεία του Πάπα Φραγκίσκου, ανησύχησε τους πιστούς. Ο ποντίφικας, όπως διαρρέει το Βατικανό, παραμείνει στο νοσοκομείο Αγκοστίνο Τζεμέλι της Ρώμης, προκειμένου να υποβληθεί σε σειρά εξετάσεων. Ο 86χρονος Φραγκίσκος εισήχθη την Τετάρτη στο καθολικό πανεπιστημιακό νοσοκομείο της ιταλικής πρωτεύουσας με αναπνευστική λοίμωξη, καθώς αισθανόταν δύσπνοια. Ο Φραγκίσκος διαγνώσθηκε με βρογχίτιδα και η άμεση χορήγηση αντιβιοτικής θεραπείας ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματική.

Ο ποντίφικας, σύμφωνα με το Βατικανό, θα χοροστατήσει στις θρησκευτικές τελετές της Μεγάλης Εβδομάδας των Καθολικών, το Πάσχα των οποίων φέτος «πέφτει» στις 9 Απριλίου.