Διευθύντρια σχολείου στη Φλόριντα παραιτήθηκε μετά από καταγγελία γονέα ότι οι μαθητές εκτίθενται σε πορνογραφία γιατί είδαν τον Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου.

Η καταγγελία προέκυψε από ένα μάθημα αναγεννησιακής τέχνης όπου οι μαθητές είδαν το άγαλμα του Δαβίδ, μετέδωσε το CNN.

Το μάθημα διδάχθηκε σε παιδιά ηλικίας 11 και 12 ετών και περιελάμβανε επίσης αναφορές στον πίνακα του Μιχαήλ Άγγελου «Η δημιουργία του Αδάμ» και στον πίνακα του Μποτιτσέλι «Η γέννηση της Αφροδίτης».

Το άγαλμα απεικονίζει έναν εντελώς γυμνό Δαβίδ, τη βιβλική μορφή που σκοτώνει τον γίγαντα Γολιάθ.

Οι αντιδράσεις οδήγησαν σε παραίτηση τη διευθύντρια του σχολείου Χόουπ Καρασακίλα, η οποία είπε αργότερα ότι το σχολικό συμβούλιο της έδωσε τελεσίγραφο: παραίτηση ή απόλυση. Μέσα ενημέρωσης στη Φλόριντα ανέφεραν ότι η διευθύντρια δεν γνώριζε για ποιο λόγο της ζήτησαν παραίτηση, αλλά εκτιμά ότι σχετίζεται με το επίμαχο μάθημα.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του σχολικού συμβουλίου δήλωσε ότι ο προηγούμενος διευθυντής είχε προειδοποιήσει πέρυσι τους γονείς για τις εικόνες που θα έβλεπαν τα παιδιά, κάτι που δεν έγινε φέτος. Εξήγησε ότι ολόκληρο το (γυμνό) άγαλμα θα το δουν μαθητές την ώρα που πρέπει και όχι «στο νηπιαγωγείο ή στη δευτέρα δημοτικού».

Πηγή: iefimerida.grΑπίστευτο: Δασκάλα έδειξε φωτό του «Δαβίδ» του Μιχαήλ Άγγελου στους μαθητές – Την κατήγγειλαν για πορνογραφία – iefimerida.gr

Πηγή: iefimerida.grΑπίστευτο: Δασκάλα έδειξε φωτό του «Δαβίδ» του Μιχαήλ Άγγελου στους μαθητές – Την κατήγγειλαν για πορνογραφία – iefimerida.gr