Το BBC πραγματοποίησε νέα έρευνα για την τάση που αναπτύσσεται στη Βρετανία με τις φθηνές αισθητικές επεμβάσεις στην Τουρκία και προειδοποίησε ότι μέχρι στιγμής επτά άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους.

Σύμφωνα με το bbc.com, πρόκειται για μια νέα μόδα που αναπτύσσεται και προωθείται κυρίως μέσω των social media, ειδικά στο Instagram και το TikTok από διάφορους influencers.

Με βάση το δημοσίευμα, αυτή η μόδα έχει απήχηση στη Βρετανία, επειδή υπάρχουν χρόνια αναμονής στο Εθνικό Βρετανικό Σύστημα Υγείας, ώστε να κάνει κάποιος μια εγχείρηση, οπότε πολλοί στρέφονται σε ιδιώτες. Στη Βρετανία όμως, οι τιμές είναι στα ύψη, οπότε η Τουρκία έχει γίνει προορισμός για επεμβάσεις με ελάχιστο κόστος.

Εντούτοις, οι Βρετανοί γιατροί αναφέρουν πως έρχονται αντιμέτωποι με φρικτά περιστατικά, όταν οι ασθενείς γυρίζουν πίσω. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις, είναι οι εγχειρήσεις αδυνατίσματος, τα «δόντια Τουρκίας» και οι πλαστικές επεμβάσεις στα άκρα.

«Περίπου μία φορά την εβδομάδα, ένας “πολύ άρρωστος” ασθενής φθάνει από την Τουρκία και μεταφέρεται εσπευσμένα στο νοσοκομείο», είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής, Σιν Γούντστοκ, σύμβουλος στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS).

Επίσης, οΔρ. Αχμέντ Αχμέντ, κορυφαίος χειρουργός και μέλος του συμβουλίου της Βρετανικής Εταιρείας Παχυσαρκίας δήλωσε πως περιέθαλψε ασθενείς που επέστρεψαν από την Τουρκία, οι οποίοι είχαν υποβληθεί σε τελείως διαφορετική επέμβαση από αυτή που είχαν πληρώσει.