Το τρομακτικό κουκλάκι, που ονομάζεται Huggy Wuggy, έχει κατακτήσει τους δρόμους της Νέας Υόρκης. Mε το απειλητικό του βλέμμα, το συναντάς σε πολλές γειτονιές της Νέας Υόρκης, με ένα πεινασμένο χαμόγελο και με τα πλοκαμοειδή του άκρα έτοιμα να απλωθούν παντού. Στην οδό Mott Street στην Chinatown, βρίσκεται σε ράφια μπροστά από καταστήματα που πωλούν ποδιές μαγειρικής με θέμα τη Νέα Υόρκη, αλλά έχει και συχνή παρουσία στα τραπέζια των πλανόδιων πωλητών. Μπορεί να είναι μπλε ή πορτοκαλί, ή με γραβάτα ή ακόμα και να φοράει ένα μικρό σκουφάκι του Άγιου Βασίλη και ένα χριστουγεννιάτικο κασκόλ.

Είναι ο Huggy Wuggy και έχει ενταχθεί στις τάξεις των αναπόφευκτων απομιμήσεων παιχνιδιών που διατίθενται στην αγορά σε νήπια, εφήβους και ενήλικες σε όλο τον κόσμο: Βοσνία, Ισπανία, Λάος, Νότια Κορέα ή οπουδήποτε αλλού υπάρχει ένα τουριστικό κατάστημα με σουβενίρ.

Μεταξύ αυτών που πωλούν τον Huggy, πολλοί δεν φαίνεται να γνωρίζουν ακριβώς από πού προέρχεται ή τι είναι. Ξέρουν, όμως, ότι είναι δημοφιλής στα παιδιά και στους γονείς που είναι πρόθυμοι να δώσουν 10 δολάρια για αυτό το κουκλάκι. Για παράδειγμα, έξω από το εμπορικό κέντρο Ma68 στο Μανχάταν, ο Huggy ήταν διαθέσιμος σε γκρι, κόκκινο ή πράσινο χρώμα, το καθένα συνδεδεμένο με ένα ράφι ρούχων. Εκεί, το παιχνίδι είναι τόσο δημοφιλές που η χαρακτηριστική μπλε έκδοση συχνά εξαντλείται.

Στην πραγματικότητα, ο Huggy Wuggy είναι ο βασικός κακός ενός βιντεοπαιχνιδιού τρόμου με τίτλο Poppy Playtime, που διαδραματίζεται σε ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο παιχνιδιών, όπως αναφέρουν οι New York Times. Ο Huggy, ένα από τα παιχνίδια που κατασκευάζονταν στο εργοστάσιο, εμφανίζεται για πρώτη φορά σε μια βιτρίνα με ένα χαρούμενο, αθώο χαμόγελο, πριν εξαφανιστεί μυστηριωδώς. Οι παίκτες λύνουν διάφορους γρίφους, και αργότερα, τους κυνηγάει μέσα από το σύστημα εξαερισμού του εργοστασίου, με το χαμόγελό του να έχει από τότε μεγαλώσει και να αποκαλύπτει δόντια-ξυράφι που χρησιμοποιεί για να φάει τους όσους χάνουν στο παιχνίδι του.

Είναι πράγματι τρομαχτικό. Αλλά αυτό που είναι ανησυχητικό, είναι η δεύτερη ζωή του Huggy στο YouTube, όπου παιδιά προσχολικής ηλικίας βλέπουν βίντεο-αφιερώματα των θαυμαστών του χαρακτήρα – και στη συνέχεια γίνονται και τα ίδια θαυμαστές του.