Συγκλονίζουν και δίνουν ελπίδα οι διασώσεις μικρών παιδιών με τους γονείς τους, ανθρώπων που βρίσκονταν τουλάχιστον 100 ώρες κάτω από τα συντρίμμια, μετά τον φονικό σεισμό σε Τουρκία και Συρία. Η ελπίδα δεν έχει πεθάνει… Ακόμα μία από αυτές τις ιστορίες απόλυτης χαράς βλέπει το φως της δημοσιότητας. Αυτή τη φορά, στην Αλεξανδρέττα της επαρχίας Χατάι στη νότια Τουρκία, οι διασώστες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν έξι μέλη μιας οικογένειας, που βρίσκονταν 102 ώρες κάτω από τα χαλάσματα.

Οι έξι άνθρωποι που βγήκαν ζωντανοί από τα συντρίμμια, κατάφεραν να επιβιώσουν όλοι μαζί κουκουλωμένοι με κουβέρτες, σε ένα μικρό χώρο που είχε απομείνει μέσα στο κατεστραμμένο οικοδόμημα, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Associated Press ο Murat Baygul,που συμμετείχε στη διάσωση. Μόλις τα πρώτα μέλη της οικογένειας άρχισαν να απεγκλωβίζοναι, οι διασώστες δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τη συγκίνησή τους και ξέσπασαν σε κλάμματα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, έχουν διασωθεί ένα ζευγάρι και τα τέσσερα παιδιά τους (από 15 ως 24 ετών), ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό συγγενικούς τους ζευγαριού, που ζούσε στο απέναντι διαμέρισμα.

Η ελπίδα ζωντανεύει κάτω από τα ερείπια

Το πολύ ευχάριστο είναι πως ακόμα και μετά από σχεδόν 100 ώρες ακόμα βγαίνουν ζωντανοί μέσα από τα συντρίμμια στην επαρχία Χατάι. Μεταξύ τους, ένα αγοράκι 3,5 ετών που είχε μείνει 103 ώρες στα χαλάσματα, καθώς και ένα παιδί 8,5 ετών με τον πατέρα του, που βρίσκονταν 101 ώρες κάτω από τα ερείπια.