Μετά το πρόσφατο περιστατικό με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν «κρεμασμένο» στη Στοκχόλμη, η Άγκυρα προειδοποίησε ότι οι σχέσεις με τη Σουηδία μπορεί να γίνουν «πολύ πιο τεταμένες». Τώρα, σουηδική εφημερίδα Flamman διοργάνωσε διαγωνισμό γελοιογραφίας για τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και στάλθηκαν περισσότερα από 400 έργα.

Η κριτική επιτροπή της εφημερίδας ανακήρυξε ως νικητή μια γελοιογραφία με τίτλο «Erdogan Eating His People» (ο Ερντογάν τρώει τον λαό του) του Henry Åström, εμπνευσμένο από τον «Κρόνο που τρώει τα παιδιά του» του Ισπανού καλλιτέχνη Francisco Goya. Κάτι που δεν φαίνεται να άρεσε καθόλου στην Άγκυρα και επιδεινώνει τις ήδη τεταμένες σχέσεις Τουρκίας – Σουηδίας.

Σύμφωνα με την σουηδική εφημερίδα, ο διαγωνισμός προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο. Άμεση ήταν η αντίδραση των τουρκικών ΜΜΕ (μεταξύ τους η εφημερίδα Sabah) που έκαναν λόγο για νέο «σκάνδαλο με σκίτσο, που έφτιαξε κάποιος που δεν έχει πάει ποτέ στην Τουρκία στη ζωή του και που δεν γνωρίζει τον Ερντογάν και την Τουρκία».