Ένας 24χρονος αυτοδημιούργητος – όπως ο ίδιος δηλώνει – εκατομμυριούχος δέχεται «πυρά» επειδή είπε ότι κάθε άντρας πρέπει να έχει ένα πολυτελές σπορ αυτοκίνητο μέχρι τα 20 του, γιατί 200.000 δολάρια είναι «τίποτα»… εκτός και αν είσαι ένας τεμπέλης.

«Αν είσαι άντρας στα 20 σου και δεν έχεις Lamborghini, θα πρέπει να καθίσεις και να συζητήσεις σοβαρά με τον εαυτό σου γιατί δεν έχεις Lambo», χλεύασε ο Sebastian Ghiorghiu. Ο αμφιλεγόμενος influencer έριξε τη «βόμβα» σε ένα βίντεο podcast, το οποίο αναδημοσιεύτηκε πρόσφατα στο Twitter, όπου συγκέντρωσε 2 εκατομμύρια προβολές και εκατοντάδες σχόλια. Ο νεαρός άντρας από το Ντιτρόιτ ισχυρίζεται ότι κέρδισε 8 εκατομμύρια δολάρια σε μόλις έξι χρόνια από διάφορα εγχειρήματα, από τη δημιουργία μιας διαφημιστικής εταιρείας Google έως το YouTube και το «dropshipping» — την πρακτική του ηλεκτρονικού εμπορίου που δέχεσαι παραγγελίες πελατών χωρίς να διατηρείς πραγματικό απόθεμα, μεταδίδει η New York Post.

Ο ίδιος ισχυρίζεται πως είχε εννέα αυτοκίνητα μέχρι τα 19 του και πιστεύει ότι ο καθένας μπορεί να ακολουθήσει το παράδειγμά του. «Συνειδητοποιώ τώρα ότι είναι τόσο απίστευτα εύκολο και υπάρχουν τόσα πολλά χρήματα εκεί έξω και όλα τα μέσα για να το καταφέρεις », επέμεινε ο Ghiorghiu με τους περισσότερους από 825.000 συνδρομητές στο YouTube και πρόσθεσε πως «οι άνθρωποι θα πουν ότι δεν έχω επαφή με την πραγματικότητα».

Ο προκλητικός και καυχησιάρης νεαρός με το «μεγάλο» πορτοφόλι, δέχτηκε πυρά στη συνέχεια λόγω της καυχησιολογίας του στο Twitter. Κάποιος έγραψε: «Νομίζω ότι πρέπει να σταματήσουμε τα podcast μέχρι να καταλάβουμε τι συμβαίνει». «Αν είσαι 25 ετών και δεν έχεις τουλάχιστον 47 lamborghini στην κατοχή σου, πρέπει να σταματήσεις σοβαρά και να σκεφτείς», έγραψε ένας άλλος.

Εν τω μεταξύ, «Τι να κάνεις με μία Lambo; Δεν είναι πολύ βολικό αυτοκίνητο», είπε ένας πιο ρεαλιστής χρήστης. Ένας άλλος έγραψε: «Αγορά τώρα! Φυσικά! Γιατί δεν το σκέφτηκα. Όλα φαίνονται τόσο απλά τώρα» ενώ άλλος κατηγόρησε τον Ghiorghiu ότι δεν δούλεψε ούτε «μια μέρα στη ζωή του».

Ένας λογαριασμός επενδυτών στο TikTok, ο οποίος έχει ως αντικείμενο χρηματοοικονομικό περιεχόμενο, έγραψε: «Ήρθε η ώρα να απαγορεύσουμε τέτοιου είδους περιεχόμενο στο tiktok δεν μπορεί να αντέχουμε άλλους γκουρού Gen Z». Μέχρι σήμερά το μεσημέρι έβγαλα 12.000 δολάρια, ήταν η απάντησή του νεαρού.

Σύμφωνα με απόσπασμα του YouTube για τη ζωή του νεαρού, οι γονείς του Ghiorghiu μετακόμισαν στις ΗΠΑ από τη Ρουμανία τη δεκαετία του 1980. Εργάστηκε σε διάφορες δουλειές στο γυμνάσιο, μεταξύ των οποίων σε εστιατόριο και σε ένα πλυντήριο αυτοκινήτων.

Ήταν κατά τη διάρκεια της τελευταίας δουλειάς που ο influencer αγόρασε ένα Infiniti G35, το οποίο ενέπνευσε τον νεαρό να αρχίσει να ασχολείται με τα αυτοκίνητα. Αρχικά φιλοδοξούσε να γίνει νευροχειρουργός, αλλά εγκατέλειψε το κολέγιο για να πουλάει ακίνητα αφού συνάντησε τον συνάδελφό του, ο οποίος κερδίζει χρήματα πουλώντας και νοικιάζοντας ακίνητα. Μέχρι τα 19 του, ο Ghiorghiu φέρεται να είχε καθαρή περιουσία 70.000 έως 80.000 δολαρίων λόγω της δουλειάς του με τα ακίνητα, στο κανάλι του στο YouTube και στα dropshipping. «Εγώ έλεγα: “Ναι, θέλω να το κάνω αυτό! Στην πραγματικότητα δεν θέλω να δουλέψω“», θυμάται να λέει ο επιχειρηματίας στην αρχή της «καριέρας» του. «Θέλω να έχω την ελευθερία να κάνω ό,τι θέλω και να είμαι πλούσιος».

Πλέον, όπως ισχυρίζεται ο Ρουμάνο-Αμερικανός, κερδίζει από 25.000 έως 100.000 δολάρια την ημέρα και από 300.000 έως 400.000 δολάρια σε ένα μήνα… Ωστόσο, φιλοδοξεί να πάει ακόμα καλύτερα. «Ένα εκατομμύριο το μήνα θα ήταν σίγουρα ρεκόρ για μένα», δήλωσε ο Ghiorghiu.