Μια σοβαρή δυσλειτουργία στο εθνικό δίκτυο ηλεκτροδότησης στο Πακιστάν είχε σαν αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς ρεύμα αρκετές περιοχές σε ολόκληρη τη χώρα, ανακοίνωσε το ομοσπονδιακό υπουργείο Ενέργειας.

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, περί τις 07:34 (τοπική ώρα, 04:34 ώρα Ελλάδας), το εθνικό δίκτυο υπέστη απώλεια συχνότητας, η οποία προκάλεσε σοβαρή βλάβη. Βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για την αποκατάσταση του συστήματος» ανέφερε το υπουργείο.

Η ηλεκτροδότηση διακόπηκε σε όλες τις μεγάλες πόλεις, ανάμεσά τους στο Καράτσι, στην πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ, στη Λαχώρη και στην Πεσάβαρ.

Διακύμανση συχνότητας καταγράφηκε στο νότιο τμήμα της χώρας, ανάμεσα στις πόλεις Τζαμσόρο και Νταντού, όταν τέθηκαν σε λειτουργία τα συστήματα το πρωί, είπε ο υπουργός Ενέργειας Χούραμ Ντασταγκίρ στο τηλεοπτικό δίκτυο Geo. «Υπήρξε διακύμανση της τάσης και τα συστήματα τέθηκαν εκτός λειτουργίας ένα προς ένα. Δεν πρόκειται για μείζονα κρίση», διαβεβαίωσε ο κ. Ντασταγκίρ σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, που επικαλείται το Reuters. Η λειτουργία ορισμένων τοπικών δικτύων ήδη αποκαταστάθηκε, πρόσθεσε ο υπουργός.