Χιλιάδες οπαδοί της αντιπολίτευσης, διαδήλωναν στην πλατεία Ανεξαρτησίας στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας Μινσκ κατά της επανεκλογής του προέδρου Αλεξάντερ Λουκασένκο. Εκατοντάδες από τους διαδηλωτές συνελήφθησαν από την αστυνομία και μέλη των ειδικών δυνάμεων που ήταν οπλισμένοι με ασπίδες και γκλομπ. Στην πλατεία στεγάζονται στο ίδιο κτίριο η έδρα της κυβέρνησης, το κοινοβούλιο και η έδρα της εκλογικής επιτροπής.

Οι πολίτες ανταποκρίθηκαν στην έκκληση της αντιπολίτευσης για διαδήλωση, και συγκεντρώθηκαν αρχικά κοντά στην πλατεία του Οκτωβρίου, κουνώντας κόκκινες και άσπρες σημαίες και σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και φωνάζοντας συνθήματα, όπως, “για την Ελευθερία” και κατευθύνθηκαν προς το Κοινοβούλιο.

Οι αστυνομικοί επενέβησαν όταν το πλήθος προσπάθησε να καταλάβει το κτίριο σπάζοντας τις πόρτες και τα παράθυρα.

Η αστυνομία της Λευκορωσίας συνέλαβε επίσης και τρεις υποψήφιους των προεδρικών εκλογών, αντιπάλους του προέδρου Αλεξάντερ Λουκασένκο, κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων.

Ο Νικολάι Στάτκεβιτς, ο Γκριγκόρι Κοστούσεφ και ο Αντρέι Σανίκοφ, αλλά και η σύζυγός του συνελήφθησαν όταν η αστυνομία προσπάθησε να διαλύσει το πλήθος των οπαδών της αντιπολίτευσης.