Η αμερικανική πρεσβεία στην Ακτή του Ελεφαντοστού που εδρεύει στην εμπορική πρωτεύουσα της χώρας Αμπιτζάν, κτυπήθηκε από αυτοπροωθούμενες βομβίδες σήμερα στη διάρκεια των σκληρών αιματηρών διαδηλώσεων με έξι νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, λόγω των διαφωνιών που υπάρχουν για τις προεδρικές εκλογές, έγινε γνωστό από το Στείτ Ντιπάρτμεντ.

«Είναι σαφές ότι αυτοπροωθούμενες βομβίδες έπεσαν στην περίμετρο της πρεσβείας και προκάλεσαν ευτυχώς μόνο ελαφρές ζημιές και κανένα τραυματισμό», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάρκ Τόνερ.

Οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας πιστές στον απερχόμενο πρόεδρο Λοράν Γκμπάγκμπο χρησιμοποίησαν όπλα για να διαλύσουν τους οπαδούς του Αλεσάν Ουατάρα που είχαν συγκεντρωθεί στην Αμπιτζάν.

Οι ΗΠΑ, τα Ηνωμένα Έθνη, Αφρικανικά κράτη και η Γαλλία αναγνώρισαν ως νικητή των προεδρικών εκλογών και νέο πρόεδρο της χώρας τον Αλεσάν Ουατάρα αλλά ο πρώην πρόεδρος Λοράν Γκμπάγκμπό που διατείνεται ότι αυτός είναι ο νικητής αρνείται να παραδώσει την εξουσία και έτσι κι αλλιώς έχει με το μέρος του την αστυνομία, το στρατό και τον έλεγχο όλων των δομών της χώρας.