Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η αεροπορική επιχείρηση της Τουρκίας σε Συρία και Ιράκ με την κωδική ονομασία «Γαμψό ξίφος», υπάρχουν φωνές εντός της χώρας που κάνουν λόγο για μήνυμα προς την Ελλάδα.

«Η αεροπορική επιχείρηση είναι επίσης ένα μήνυμα προς την Ελλάδα: Δεν είναι άσκηση, είναι γεγονός», αναφέρει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Μιλιέτ.

Ειδικότερα, ο αναλυτής ειδικός σε θέματα τρομοκρατίας και ασφάλειας, Αμπντουλάχ Αγάρ, δήλωσε στην εφημερίδα πως «είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό μήνυμα προς χώρες όπως η Ελλάδα, που έχουν υιοθετήσει εχθρική στάση απέναντι στην Τουρκία».

Όταν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε εντολή για την έναρξη της επιχείρησης

Την εντολή για το χτύπημα σε Συρία και Ιράκ την έδωσε νωρίτερα σήμερα, Κυριακή, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιστρέφοντας από Ινδονησία. Μάλιστα, δόθηκε στη δημοσιότητα το σχετικό βίντεο που ο πρόεδρος της Τουρκίας δίνει την εντολή για την επιχείρηση στον Χουλουσί Ακάρ.

Ο υπουργός Άμυνας του δείχνει σε χάρτη τις περιοχές που θα γίνει η στρατιωτική επιχείρηση. Ωστόσο, στο βίντεο έχει θολωθεί ο χάρτης, για να μην φαίνονται τα σημεία των επιθέσεων.