Ένας έφηβος γλίτωσε κυριολεκτικά από «του χάρου τα δόντια», αφού τον χτύπησε κεραυνός στην παραλία, με αποτέλεσμα να είναι κλινικά νεκρός για μια ώρα, ενώ για να επιζήσει οι γιατροί του άνοιξαν τα άκρα και πλέον μαθαίνει να περπατάει από την αρχή.

Πιο αναλυτικά, ο 15χρονος Jacob Brewer τον Ιούλιο του 2020 είχε πάει στην παραλία Siesta Key της Φλόριντα μαζί με την οικογένεια του, όταν ξέσπασε καταιγίδα. Τότε, άρχισαν να μαζεύουν τα πράγματα τους για να φύγουν, μέχρι που ακούστηκε μια έκρηξη και οι λουόμενοι είδαν τον νεαρό να έχει χτυπηθεί από κεραυνό στο στήθος, σύμφωνα με τη nypost.com.

«Η καταιγίδα άρχισε να ξεσπάσει, οπότε αρχίσαμε να μαζεύουμε τα πράγματά μας για να φύγουμε», είπε η μητέρα του Barbara Brewer και πρόσθεσε πως τότε ακούστηκε μια έκρηξη. «Γύρισα για να κοιτάξω τον γιο μου και ούρλιαξα “Θεέ μου, τι έγινε;”. Η κόρη μου είδε τι έγινε και είπε ότι ο Jacob χτυπήθηκε από κεραυνό», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν κουβαλούσε κάποιο μέταλλο και δεν ήταν το μόνο άτομο στην παραλία. Απλώς ο κεραυνός τον χτύπησε στο στήθος», ανέφερε και σημείωσε ότι «τον είδα να αρχίζει να βγάζει αφρούς από το στόμα, τα μάτια του γύρισαν πίσω και έγινε μωβ».

Έτσι, γρήγορα μαζεύτηκαν γύρω του οι υπόλοιποι λουόμενοι -ανάμεσα τους και ένας πράκτορας της δίωξης, όπου έκαναν ΚΑΡΠΑ στον έφηβο για περίπου μία ώρα, μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο και να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Το «θαύμα» και η δύσκολη αποκατάσταση

Αρχικά, μεταφέρθηκε για δύο εβδομάδες στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου της Τάμπα και μετά πήγε σε πιο εξειδικευμένο νοσοκομείο του Σικάγο, αφού είχε υποστεί επίσης κάκωση νωτιαίου μυελού και εγκεφαλικό. «Έπρεπε να ανοίξουν τα χέρια και τα πόδια μέχρι τους αγκώνες και τα γόνατά του για να τα σώσουν, γιατί είχαν πρηστεί τόσο πολύ από τον κεραυνό. Μετά βίας τα κατάφερε», είπε η μητέρα του.

Παρόλα αυτά, τα προβλήματα δεν σταμάτησαν εκεί για τον Jacob, αφού η Barbara σημείωσε ότι «υπάρχει πολύς ουλώδης ιστός, γιατί το σώμα του είχε ζεσταθεί τόσο πολύ που ο κεραυνός σκότωσε κάποια νεύρα επειδή μπήκε στο στήθος του και μέσω της σπονδυλικής του στήλης έφτασε μέχρι τα πόδια του». «Έχει ένα σημάδι στο στήθος του και μερικά άλλα σημάδια στο σώμα του, επειδή ο κεραυνός ήταν τόσο ζεστός που έκαιγε το δέρμα του. Συνειδητοποιήσαμε ότι όχι μόνο δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα πόδια του, αλλά δεν μπορούσε να ελέγξει την ουροδόχο κύστη ή τα έντερα του. Ήταν εντελώς παράλυτος», είπε στη συνέχεια.

I’m sorry I haven’t posted lately. This has been the hardest thing I have ever gone through. I cried tears of joy on…

Posted by Barbara Brewer on Thursday, September 17, 2020

Έτσι, η ίδια ήρθε σε επικοινωνία με πολλούς γιατρούς από τις ΗΠΑ, μέχρι που εντόπισε τη θεραπεία Cyberdyne HAL -η μοναδική στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού-, που είναι ένα υβριδικό βοηθητικό μέλος, το οποίο ανιχνεύει βιοηλεκτρικά σήματα από τον εγκέφαλο και το φοράει ο ασθενής, όποτε κάνει φυσιοθεραπείες.

Πλέον, ο νεαρός έχει γίνει 17 ετών και δίνει μάχη για να επανέλθει πλήρως, αφού λόγω της κατάστασης του μαθαίνει να περπατάει από την αρχή. Παράλληλα, η οικογένεια του συγκεντρώνει χρήματα μέσω GoFund για τις θεραπείες του και ελπίζει σε ένα καλύτερο αύριο.